UMETNIČKA KOLONIJA “BAKAR” 27. PUT

Izvor: MC Bor, 20.Jul.2011, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMETNIČKA KOLONIJA “BAKAR” 27. PUT

Bor, 20.jul
Autor: B.F.
Tradicionalna, 27. Umetnička kolonija “Bakar” i ovog leta okupila je sedmoro istaknutih vajara i slikara koji će do 6. avgusta, Dana rudara Srbije, uraditi po tri dela od kojih dva ostaju gradu domaćinu. U ovogodišnjoj Koloniji stvaraju: Mihajlo Paunović, Isak Aslani, Nevena Popović, Rajko Popivoda, Boris Lukić, Mile Simić i Anđelka Kovačević.
-Potrudićemo se da prva izložba bude upriličena na Dan rudara. Vajari već >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << dve nedelje predano rade sa livcima u našoj Livnici bakra i bakarnih legura. Očekujemo 15 dela. Pomoć smo i sada kao i ranijih godina dobili od opštine i RTB Bor-kaže Danijela Matović, umetnički rukovodilac Kolonije.
Kolonija “Bakar” poseduje najveću evropsku zbiorku skulptura u bronzi i mesingu, blizu 400 dela, što se smtara gotovo neprocenjivom vrednošću. Oko 50 skulptura je u slobodnom prostoru u gradu Boru.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.