Izvor: MC Bor, 04.Jan.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šojić gradu na početku 2015.

U Šojić gradu na početku 2015.

Bor, 03.01.2015.
Borski Šojić na početku nove 2015.
Prilog u dnevnicima na TV Bor kod gledalaca koji su navikli na redovnu dozu optimizma iz RTB-a, izaziva nevericu i nedoumice. I slika i priča deluju nesvakidašnje. Zbunjeni Šojić!? Zašto? Da li je to moguće, nakon velelepne svečanosti povodom otvaranja topionice prvi put, prepoznatljivog vatrometa i rok koncerta porodičnog prijatelja Đuleta i grupe Van Gog. Čovek nije još ni pokupio sve pohvale, pesmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << ulična divljenja a tek očekuje prave nagrade, kanditature za priznanja, nova imenovanja. Ali je Premijeru neka hića!
Zbog toga izgleda prvi dani reformske godine baš ne prijaju  našem Šojiću.  Bilo je to vidljivo u borskom tv dnevniku. Zbrkao je sve rokove, stara i nova rudna tela, privatizacije, pronalaženje povoljnog finansiranja tako da firma ipak ostane državna, odnosno njegova, izlaženje iz restruktuiranja a ulaženje u šta…?  I tako svašta nešto, petljajući jezikom kao onaj Fazlijević kada se uznemiri u popularnoj seriji sa jednog tv kanala nacionalne frekvencije. Rokove je kaže postavio premijer, jer je tako pročitao ono što mu je servirano u više navrata što javno direktno za ili u dnevnik, što u telefonskom razgovoru (a kaže da ga svako malo Aca zivka) ili u neposrednom druženju??? Zbog Šojićevog zamuckivanja nije sasvim jasno da li je premijer čitao i ono što nije napisano ali treba uraditi ili je Šojić morao konkretno i da napiše ono što usmeno trabunja a što izgleda neostvarivo i vrlo surovo kada se stavi na papir ili u projekat.

Izgleda da se upleo u sopstvena lažuckanja i kraduckanja, što bi rekao njegov prijatelj za (iz)vanredne situacije sa kojima je radio na sanaciji koje čega i koje kuda, ustupajući ljudstvo i mehanizaciju RTB-a na korišćenje kome god treba  i to tako da svi troškovi padnu na račun RTB-a. Samo da bi se slikao za razne televizije i pokazao svoju humanu stranu, naravno kao i uvek humanost za sve pare firme koju smatra svojim sopstvenom prćijom. To razmetanje tuđom imovinom i ponašanje kao da je jedanod onih „pijanih grofova“ primetio je i sam Premijer i više puta upozorio na njegovu sklonost za obećavanjem svega i svačega u ogromnim količinama i vrednostima. Zanimljivo je da je Premijer  javno zadužio dvorskog sindikalca za svedoka saradnika sa zadatkom da ga pazi, opominje i javi ako ovaj baš prekardaši. Verujemo da je Premijer i dalje u zabludi da još uvek ima nešto vredno što Borski Šojić  nije potrošio a o čemu bi i kad bi smeo ovaj sindikalac mogao da dojavi. Kažu da se sindikalac ponaša kao pijan čak i u retkim trenucima kada to nije, jer ne može trezan da dovoljno uverljivo igra ulogu dvorske lude koja mu je dodeljena prilikom osnivanja dvorskog sindikata. Dvorac ni na nebu ni na zemlji zaljuljala je ova Nova godina ili sam Premijer, koji je Ronalda stavio pred novi – stari zadatak.  Kredit koji je država garantovala a Šojić trošio i delio sa liderima raznih partija u kojima je bio ili nameravao da bude mora da opravda tako što će stvoriti uslove (koncentrat) da nova topionica radi u svom projektovanom kapacitetu u premijerovom preciznom a ne šojićevskom fluidnom roku.

Ledeni dani su sasvim otreznili Šojića! Imao je sigurno drugi scenario za sebe, nakon „završetka“ topionice i sumporne, za koju je doduše najavio da će „malčice“ da kasni. Rekordan rok  za samo 250 miliona. Naravno da ništa od toga nije sasvim tačno.  Za rokove se uglavnom zna a dobra je prilika da se oglase svi izvođači radova koji su biće radili u humanitarne svrhe, pa da se makar njihove firme upišu kao donatori, jer to može biti utešna nagrada za besplatno obavljene poslove. Malo li je za šoijćeve aranžmane? A koliko im je puta pevao? A tek govorio: Polako s to plaćanje! Plaćanje i vraćanja kredita nije njegov stil, on je vizionar za trošenje i principe virtualne ekonomije.
Ohrabruje činjenica da će dalja igra Ronalda Ronaldinja Šojića biti kreirana i kontrolisana od strane Premijera.

Nastavak na MC Bor...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.