Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2022, 09:19

U Majdanpeku protesti zbog miniranja planine

MAJDANPEK

U Majdanpeku je danas održan protest “Ne damo Staricu” u organizaciji grupa građana “Može i drugačije” i “Ne dam”, koji je organizovan pošto je kineska kompanija Ziđin počela miniranje planine Starice, saopštila je organizacija “1 od 5 miliona”.

Na protestu su, kako su naveli, organizatori najavili da će, ukoliko kineska kompanija ne prestane s miniranjem na Starici, radikalizovati protest tako što će kampovati na planini kako bi je fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaštitili od uništenja.

Protest su podržali i članovi grupe građana Mladi za Bor.

Odbornik Skupštine opštine Majdanpek sa liste “Može i drugačije” i kopredsednik pokreta “1 od 5 miliona” Martin Bežinarević ocenio je da je pravo pitanje ko je prodao planinu Staricu kineskoj kompaniji, navedeno je u saopštenju.

“Kinezi su krivi za mnogo toga, ali nas nisu oni prodali. Oni su kupili. Prodali su nas naši, domaći izdajnici. Zato pitamo Ministarstvo rudarstva, Srbijašume, republičku i lokalnu vlast i svakog naprednjaka u Srbiji – ko vam je dao za pravo da nas prodajete”, naveo je Bežinarević.

On je dodao da je lokalna vlast najodgovornija, te da su svojim ćutanjem postali saučesnici u uništavanju grada Majdanpeka i zatražio ostavku predsednika opštine Dragana Popovića.

Na protestu je, kako je naglašeno u saopštenju, ponovljeno da zahtev nije da rudnik prestane da radi, već da prestane miniranje planine Starice i njeno uništavanje.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.