U Boru održana tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba”

Izvor: Bor030.net, 30.Okt.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boru održana tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba”

Pod sloganom „Zdrav brak, zdrava porodica, zdravo društvo“ u Boru je danas održana tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba” u organizaciji Gerontološkog društva.

Supružnike koji su u brak stupili 1965. godine najpre je primio predsednik opštine Bor Živorad Petrović. On je istakao da je dugovečan brak pokazatelj zdravlja čitavog društva i da treba odati posebno priznanje ljudima koji pola veka žive u složnoj zajednici.

“Zdrava porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << znači i zdravo društvo i svi ovi koji dolaze iz stabilnih porodica, a čim su toliko dugo u braku znači da imaju stabilne i skladne porodice, su nosioci stabilnog društva. Oni su mlađim generacijama učitelji o životu i predstavljaju pravo bogatstvo”, reako je Petrović.

Jedan od učesnika manifestacija “Zlatna svadba” i bivši predsednik opštine Bor Ilija Tanikić poručio je mladima da je dugoročan i srećan brak važno međusobno razumevanje i uvažavanje. On je rekao da većina od 79 parova koji su se venčali 1965. godine nije imalo idealne uslove za zasnivanje porodice ali da su se i pored svih poteškoća ipak odlučili na taj veliki životni korak.

Učesnicima “Zlatne svadbe” priređena je svečana akademija Kulturno-umetničkog društva Bor i Centra za kulturu, nakon čega je organizovano druženje u Brestovačkoj banji.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.