U Boru nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, potraga ušla u drugi dan

Izvor: VOA, 27.Mar.2024, 13:19

U Boru nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, potraga ušla u drugi dan

BOR — Od utorka traje potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora na istoku Srbije. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama. Kako javlja Radio-televizija Srbije (RTS), policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, a provereni su i napušteni objekti. Dodaje se da je blokiran pristup prigradskom naselju Banjsko Polje kod Bora, gde je devočica nestala, a da su na prilazu tom mestu postavljeni kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila. Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. "To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je za javni servis Srbije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Ispituju se sve "bezbednosno interesantne osobe", koje su ranije imale probleme sa zakonom. U saopštenju se građani pozivaju da, ukoliko imaju bilo kakve informacije, odmah obaveste policiju na broj 192. U potragu mogu da se uključe i dobrovoljci u koordinaciji sa policijom. Kuća devojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni. Devojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep. Policija je prvi put aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potraga za dvogodišnjom devojčicom u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Mar.2024

Od 26. marta traje potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora na istoku Srbije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mediji: Potraga za nestalom devojčicom usmerena na najbližu okolinu kuće

Izvor: Danas, 27.Mar.2024

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala pre više od 24 časa, sada je usmerena na najbližu okolinu kuće u kojoj sa porodicom živi nestala devojčica, preneli su mediji, što zvanično nije potvrđeno.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.