U Boru karantin za radnike iz Kine

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Feb.2020, 05:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boru karantin za radnike iz Kine

BOR - Svi državljani Kine, angažovani u kompaniji "Zijin" u Boru, koji su za kinesku Novu godinu boravili u toj zemlji gde je u toku epidemija koronavirusa, biće upućeni u "kućni karantin", saznaje portal IST Media.

Ovu informaciju danas je potvrdio gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić koji je rekao da je obavešten o tome da "Zidjin" preduzima "sve mere zaštite".

"Zidjin je obezbedio uslove i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pregled zaposlenih koji se vraćaju iz Kine, i oni moraju da odredjeni period provedu izolovani radi provere zdravstvenog stanja. Po povratku iz Kine i pre ulaska u kompaniju, rade se sve provere, a pregledi se vrše na posebnoj lokaciji", rekao je Milikić.

Po nezvaničnim informacijama, od zaposlenih u toj kompaniji u Boru, u "kućnom karantinu" će državljani Kine boraviti po dve nedelje koliko traje period inkubacije novog virusa, ali oni nisu upućeni u karantnin kada su avionima stigli u Srbiju.

Povratak u Srbiju je do daljeg zabranjen nekim radnicima firme "Zijin Bor Copper" koji u Kini žive u oblastima gde je evidentirano prisustvo koronavirusa.
Pogledaj vesti o: Kineska nova godina

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.