Izvor: TimockeVesti.net, 05.Jul.2023, 05:31

U BORU REGISTOROVANA AFRIČKA KUGA SVINJA

Bor, 5. jul – Na teritoriji Grada Bora u prethodne dve nedelje je u više sela evidentirana afrička svinjska kuga, rečeno je danas na sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije.

Štab je saopštio da je afrička kuga svinja registrovana u selima Brestovac i Zlot i da je ta bolest koja se brzo širi netipična za to područje.
Gradonačelnik Aleksandar Milikić je rekao da je očigledno došlo do kontaminacije između divljih i domaćih životinja, i da su pojavi >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << afričke svinjske kuge i širenju zaraze doprinele i nedavne kiše i poplave.
Gradski štab je doneo operativni plan odbrane od afričke kuge svinja koji sadrži proverene lokacije za pokopavanje uginulih životinja.
Štab za vanredne situacije je sve koji imaju domaće životinje pozvao da povedu više računa o njihovoj bezbednosti i o tome kako upravljaju svojim domaćinstvima.
Izvor: Danas

Članak U BORU REGISTOROVANA AFRIČKA KUGA SVINJA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor,   Poplave

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.