Izvor: Blic, 23.Sep.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplana u Boru mora zbog nezakonitog otkaza da isplati skoro devet miliona dinara

Dragan Žikić, predsednik odborničke grupe SPS u Skupštini opštine Bor zatražio je, na današnjoj sednici SO, odgovornost i pokretanje postupka protiv Živorada Petrovića (SNS), sadašnjeg predsednika opštine Bor, koji je 2010. godine bio na mestu direktora JKP ”Toplana”.

Žikić je zatražio odgovornost Petrovića, zbog sudske presude da se nadoknadi šteta D.N. usled nezakonitog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestanka radnog odnosa u iznosu od 8.872.000,00 dinara.

- Nikako ne mogu da prihvatim da je neko protivzakonito dobio otkaz, da je sudskim putem  dobio spor protiv  JKP “Toplana” i zbog toga ovo preduzeće treba da izdvoji osam miliona dinara nadoknade.  Ko  sme da  kršeći zakon  nanosi veliku štetu preduzeću i lokalnoj samoupravi? Tražim da se povede odgovarajući postupak protiv  direktora koji je protivzakonito dao otkaz  radniku  – naglasio je  Žikić.

Živorad Petrović, aktuelni predsednik opštine Bor  je odgovorio da direktor u preduzeću ne daje otkaz, već to čini kadrovska služba.

- Direktor u preduzeću ne daje otkaz, već kadrovska služba. Ja sam bio direktor 2010. godine kada je D.N. dobio otkaz, i ništa nije bilo neregularno a zašto je sud tako presudio neću da zalazim u to.

- U dokumentu od 8.12.2010 godine koji je D.N.poslao direktoru “Toplane”, između ostalog piše “u prilogu vam dostavljam doznake o zaključenom bolovanju na današnji dan 8. decembra 2010. godine i tražim raskid ugovora o radu”, nakon čega se nije pojavljivao na posao, pa mu je kadrovska služba posle šest  dana nedolaženja na posao  dala raskid ugovora o radu- objasnio je  Petrović.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.