Sportske igre mladih

Izvor: MC Bor, 15.Jun.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportske igre mladih

Bor, Beograd 15.06.2014.
Poštovani,
u ime Udruženja Sportske igre mladih pozivam vas da u ponedeljak, 16. juna prisustvujete otvaranju i održavanju igara u vašem gradu (plato ispred Doma kulture, 11.00 časova).

 Sportske igre mladih najveći su projekt za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 18 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ osnovcima i srednjoškolcima iz cele Hrvatske, a nešto kasnije i u Bosni i Hercegovini, za vreme letnjeg raspusta, omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportova (malifudbal, ulični basket, rukomet, odbojka, igri izmedju dve vatre, tenisu, stoni tenis, atletici, badmintonu i šahu), dok naj uspešniji pojedinci i ekipe putuju nabesplatno miniletovanje kaou česnici završnice Igara u Splitu.
IdejaIgararaslajeizgodineugodinuiIgresupostaleprepoznatljivbrenduRepubliciHrvatskojkojisedanasrazvijaiuzemljamaregionaaliiEvrope. Častnamjeizadovoljstvo štosmomeđuvišeod 400.000 učesnika tokom godina delovanja kroz druženje i sport, promovisali način života, čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao naj delotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u svetu, priznata od Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.
U naporima za internacionalizaciju projekta Igara intenzivno i na zajedničko zadvoljstvo sarađujemo sa zemljama regiona. Predsednici Vlada i država tih zemalja prepoznali su vrednost projekta Igara i pružili su nam svesrdnu podršku. Najbolji primer te podrške i odlične saradnje možemo pronaći baš u Srbiji gde je Predsednik Vlade Republike Srbiji, gospodin Aleksandar Vučić i visoki pokrovitelj projekta Igara 2014. godine.
Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje , druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.
Kao što je već rečeno, projekat se sprovodi uz veliku podršku i pod visokim pokroviteljstvom Predsednika Vlade Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i zajedničkim partnerom Savezom za Školski Sport Srbije.
Prošle godine Igre su okupile preko 100.000 dece u Hrvatskoj i preko 50.000 u Bosni i Hercegovini, zato trebaistaćida ćeseprvegodineIgre, potpuno besplatno za sve učesnike, održatiudvanaestgradova širomSrbije gde očekujemo preko 30.000 dece. Projekat u Srbiji za 2014. godinu podrazumeva održavanje takmičenja u pet sportova (Mali fudbal, Cageball (fudbal u kavezu),
Streetball (Ulični basket), Atletika – sprint na 60m i igri između dve vatre) a prema planu gradovi učesnici ovog projekta za 2014. godinu su:
Beograd (Otvaranje)     13.06.2014. Novi Beograd i Zemun 14.06.2014. Bor                              16.06.2014. Niš                              17.06.2014. Kragujevac                   18.06.2014. Kruševac                     19.06.2014. Novi Pazar                   20.06.2014. Pančevo                      21.06.2014. Vršac                           23.06.2014. Novi Sad                     24.06.2014. Subotica                      25.06.2014. Beograd (Finale)           27.06.2014. S obzirom da je ovo prva godina Igara u Srbiji planiramo i organizaciju posebnog svečanog otvaranja 13.06.2014. godine i zatvaranja Igara 27.06.2014. godine koje će biti organizovano u Beogradu, sa gostima Ambasadorima, promoterima i prijateljima Igara.
Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života kako regiona tako i Evrope. Posebnu podršku pruža Sir David Richards Predsednik Premier League i ujedno počasni predsednik Igara. Potpredsednici Igara su Slaven Bilić i Goran Ivanišević. Potporu Igrama pružaju i mnogobrojni sadašnji i bivši državnici, istaknuti preduzetnici i sportisti i sportski radnici regiona i sveta, i to: DavidBeckham, fudbaler, JoseMourinho, fudbalskitrener, bivši Premijer Velike Britanije Tony Blair, Predrag Mijatović, Juan Carlos Navarro, kapiten košarkaške reprezentacije Španije, Martin Schulz, Predsednik EU parlamenta, OlliRehn, poverenik za ekonomska i monetarnapitanja Evropske Unije, ŠtefanFüle, poverenik Evropske komisije za proširenje, HannesSwoboda, zastupnikuEvropskomparlamentu, David Miliband, bivši Ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, a od nedavno i potpredsednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Arkady Dvorkovich.
Iskreno se nadamo da ćete aktivno učestvovati u sprovođenju ovog društveno poželjnog i edukativno korisnog projekta koji svojim rezultatima postaje opšte dobro, kako svakog učesnika tako i zajednice u celini.
 S poštovanjem,
Gordan Todorović
Predsednik Sportskih igara mladih Srbija

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Obnovimo Sportsko-kulturni centar "Obrenovac"

Izvor: Prva.rs, 16.Jun.2014, 10:55

Centar za očuvanje tradicije i kulture "TENT" organizuje u ponedeljak, 16. juna, u 18.00 časova, na Gradskom trgu u Obrenovcu javnu probu članova prvog izvođačkog ansambla.. ."COTK "TENT" poziva i druga kulturno-umetnička društva da sličnim akcijama ukažu na značaj nezapostavljanja kulture...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.