Slika dana: ZA ČISTIJI VAZDUH

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Sep.2023, 04:34

Slika dana: ZA ČISTIJI VAZDUH

Ministarka rudarstva i energetike Srbije, Dubravka Đedović, nedavno je  izjavila „da je zadovoljna što kompanija Ziđin prenosi u Srbiju zelene tehnologije koje primenjuje u Kini. – Oni će izgradnjom solarne elektrane u Boru zaokružiti proces održivosti rudnika. U suštini, čitav tehnološki proces je ovde izuzetno dobro razvijen„.

Zvaničnici Ziđina izjavili su da je u Boru poslednjih godina bolje životno okruženje, čistiji su i vazduh i voda.

Ovi podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << su izuzetno važni, jer ZiĐin planira da naredne četiri godine udvostruči proizvodnju bakra u borskim rudnicima. Da bi se ostavrio ovaj ambiciozni plan od ogromnog značaja je i tek izgrađena nova, savremena topionica koja će, nasuprot prethodnoj, doprineti čistijem nebu nad Borom i okolinom. Taj neuporedivi pomak već se – i te kako –  primećuje.

Članak Slika dana: ZA ČISTIJI VAZDUH se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.