Slika dana: SAMAČKI HOTEL, UVEK PUN

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Feb.2024, 05:31

Slika dana: SAMAČKI HOTEL, UVEK PUN

Danas je malo samačkih hotela, manja je i potreba za takvim vidom stanovanja. Bor je godinama, brzo posle oslobođenja, pedesetih i šezdesetih godina, podizao ovakve stambene objekte. Radnici su sa svih strana stizali za zaradom u borski rudnik i tu ostajali.
Smešteni su u sobu „Samca“, mnogi su u tom „sobičku“ i porodice zasnivali. I sada je, u toj teskobi, nemali broj porodica. Hotel je, kao po pravilu, uvek pun.
Firma >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << „Samački smeštaj“ u Boru ima tri kule – višespratne zgrade, plus još jedan objekat u gradu, sa 475 soba. Najviše, 90 odsto, tog prostora je u vlasništvu bivšeg RTB-a, mada je poslednjih godina bilo i otkupa.
Iako se vremena menjaju, borski „Samački“, uprkos teškoćama, opstaje, a interesovanje za ovakav smeštaj ne opada.
Članak Slika dana: SAMAČKI HOTEL, UVEK PUN se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.