Slika dana: CRNA VODA BORSKE REKE

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Mar.2024, 05:30

Slika dana: CRNA VODA BORSKE REKE

Pre neki mesec smo objavili fotografiju kao mleko bele vode zagađene Borske reke. Juče, 21. marta, drugog dana zvaničnog početka proleća, između osam i devet sati, na istom mestu, negde na sredokraći Rgotine i Vražogrnca, snimili smo apsolutno sivo – crnu boju vode u Borskoj, nekada nazvanoj Beloj Reci.
Ova raznobojni reka ( najčešće je mutljikava) , poznata i kao mrtva, bez biljnog i životinjskog sveta, dolazi iz pogona prerade bakra u Boru. Decenijama je takva, pokatkad još crnja i otrovnija.
Samo ukazujemo na višedecenijsku ekološku katastrofu i ove reke i celog tog kraja. Gazde borskih rudnika se menjaju i svi obećavaju bolju zaštitu sredinu, ali slika ostaje ista. Crna da crnja ne može biti.
Članak...
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.