Skupština grada Bora: O GREJANJU NI SLOVO, O PRESELJENJU KRIVELJA BURNO, O NOVIM DIREKTORIMA – ENERGIČNO!

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Feb.2023, 07:08

Skupština grada Bora: O GREJANJU NI SLOVO, O PRESELJENJU KRIVELJA BURNO, O NOVIM DIREKTORIMA – ENERGIČNO!

Bor, 11. februar – Tačka dnevnog reda današnje sednice Skupštine grada Bora „Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na potezu Trujkanov potok“ pobudila je posebnu pažnju, jer se ispostvuilo da nije jedino reč o preseljenju Krivelja. Jer, sem „modernog naselja seoskog tipa“ na predviđenoj lokaciji ima prostora i za izmeštnje i nekih delova grada i pojedinih sela. Saopšten je i podatak >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << da je čak 90 odsto gradskog područja Bora pokriveno istražnim i eksploatcionim radovima.
Odbornici su pokazli dokument po kojem će se rudnik Čukaru Peki naslanjati na Trujkanov potok. Diskusija se svela na zaključak – da je neophodno da Ziđin donese plan grada Bora za 20, 30, pa i 50 godina.
Na drugoj strani, predlagač je obrazložio da se usvajanjem predloženih dokumenata počelo s konkretnim rešenjem problema Krivelja i da su građani ovog sela upućeni u najvažnije detalje, što znači da će i svi oni koji hoće da se i ubuduće bave poljoprivredom dobiti neophodne uslove. Najveći deo predviđenog zemljišta za novo naselje je u državnom vlasništvu, s tim da će taj prostor biti zaštićen od rudarskih aktivnosti. Cela lokacija je, naglašeno, dovoljna i za sva ostala preseljenja.
Kad se govorilo o javnoj rasveti, odbornici opozicije su zatražili da brigu o toj delatnosti preuzmu odgovarajuće stručne službe i firme a ne JP Vodovod koji nema dovoljno radnika i ne završava ni pojedine svoje osnovne poslove. Čula su se i pitanja – odakle divlje postavljena gvozdena ptica feniks na Domu kulture troši struju i zašto je grad predugo vremena prljav?
Posebno zanimanje pobudilo je pitanje – da li će građani Bora do kraja sezone imati grejanje i kakvog će kvaliteta biti ova usluga? Iako je opozicija insistirala da se raspravlja o grejanju, do toga nije došlo.
Ništa manje zanimljiva nije bila ni tačka dnevnog reda – postavljanje novih direktora u JKP „3. oktobar“, Vodovod Bogovina i Toplana Bor. Za direktora Toplane niko se nije javio na konkurs, dok su u ostala dva preduzeća na tu funkciju predloženi dosadašnji rukovodioci.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Irena Živković, SSP Bor: NI NEDELJIU DANA NISU SPOJILI TOPLE RADIJATORE, A NEĆE NI DA RAZGOVARAJU O PROBLEMU!

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Feb.2023

Bor, 11. februar – Odbornici opozicije zatražili su na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Bora da se u dnevni red uvrsti predlog o storniranju dva računa za grejanje (za dva meseca), međutim predlog opozicije nije prihvaćen.. – Odbornici vlasti su prvo izglasali da ne žele ni da diskutuju...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.