Skupština grada Bora: DA LI JE ŽIKIĆ SPREČIO CIRKUS?

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Jul.2023, 18:34

Skupština grada Bora: DA LI JE ŽIKIĆ SPREČIO CIRKUS?

Bor, 3. jul – Odbornik Ljubiša Marinković, iz grupe opozicionih predstavnika u gradskoj skupštini, doživeo je danas (3. jul, 2023.) da ga odbornička većina, shodno propisima i na predlog predsedavajućeg Dragana Žikića, odstrani sa sednice skupštinskog zasedanja. On je, bez dvoumljenja, napustio salu, a za njim je to, samovoljno i u znak solidarnosti, učinila i odbornica Irena Živković.

 – Predlažem da Marinković >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << napusti ovo zasedanje zbog remećenja reda na Skupštini – rekao je Žikić.

Reagovao je i odbornik Dragan Marković naglašavajući da „nije prvi put da se Žikić stavlja na stranu vlasti“. Jer, podsetio je, gradonačelnik govori šta god mu padne na pamet i njemu se ništa ne zamera, a opoziciji se ne dopušta da nastupi, i kad je najpotrebnije, u interesu građana… Ovde se donose i nezakonite odluke. Ni ogromni problemi Toplane, upozorio je Marković,  kao da nisu interesantni…

Dragan Žikić je odgovorio da „neki iz opozicije hoće da se ovo zasedanje pretvori u cirkus. A bio sam više nego tolerantan. Kome se ne sviđaju ove mere – slobodno može da krene put izlaznih vrata“…

Ubrzo se javio gradonačelnik Milikić:

– Molim vas, krenimo konstruktivno da diskutujemo. Malopre sam bio u gradu, građani mi prilaze i kažu: „Kako možeš tamo da sediš i sve slušaš… Tri puta sam se danas izvinio za svoje postupke. Ne treba da se vređemo, i građanima je muka od svega toga“…

Dodajmo: Ne pamti se kada je neko od odbornika isključen sa skupštinskog zasedanja u Boru. Danas se to dogodilo i to jednom opozicionom odborniku, a moglo je, i te kako, još nekome. Štaviše, jasno i glasno se čulo i mišljenje: „I jedni i drugi, i opozicija i pozicija, svašta su nedoličnog rekli jedni drugima“.

A samo je – eto –  odbornik opozicije izbačen. I to baš onaj koji je, možda i najviše, ukazivao na nezakonite odluke vlasti, posebno na istinu da je u većini javnih i društvenih preduzeća, ne samo prošle, 2022. godine, uprkos zakonu i gradskom pravobranilaštvu, angažovan lepo plaćeni  advokat. Reč je, ko zna koliko puta je ponovljneo na današenjem skupštinskom zasedanju, suprug načelnice gradaske uprave. Nečelnice koja idućeg meseca odlazi u penziju, ali će ostati još godinu dana na novom radnom mestu – zamenika sekretara Skupštine grada Bora. Za ovu odluku od 20 prisutnih odbornika, 19 je glasalo ZA. Većina opozicionih odbornika je u međuvremenu napustila sednicu. Potom je data pauza od pet minuta jer nije bilo kvoruma.

Nameće se pitanje: Da li je predsedavajući Dragan Žikić zaista sprečio cirkus u skupštinskom domu?

Članak Skupština grada Bora: DA LI JE ŽIKIĆ SPREČIO CIRKUS? se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.