Sednica Saveta za ekologiju RTB-a Bor

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Sep.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Saveta za ekologiju RTB-a Bor

Ekolška situacija u Boru i okolini stabilizovana u poslednjih 12 meseci. - Veći broj mernih stanica omogućava brže reagovanje. - Za nešto više od godinu dana Bor postaje grad bez zagađenja.
Članovi saveta za ekologiju Rudarsko topioničarskog basena Bor, zaključili su na sednici da se ekološka situacija u Boru i okolini stabilizoval poslednjih godinu dana.

Zagađenja i dalje ima, ali je zahvaljujući većem broju mernih stanica, omogućeno brže reagovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << nadležnih u borskoj Topionici.

Raduje podatak da se nova topionica gradi predviđenom dinamikom i da za nešto više od godinu dana neće više biti zagađenja.

Takođe, iako mu to više nije obaveza, RTB Bor u granicama mogućnosti, pomaže da prašina sa starog jalovišta ne ide na okolna sela. Trećina jalovišta je prekrivena vodom i na taj način je smanjeno rasipanje prašine, kažu članovi saveta za ekologiju RTB-a Bor.

Autor: Dejan Đorđević


www.rtvbor.rs

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.