Izvor: MC Bor, 19.Sep.2013, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje za javnost DS Bor

Bor, 19. septembar
VLAST U OPŠTINI BOR NE BRINE O INTERESIMA GRAĐANA
Opštinski odbor Demokratske stranke u Boru sa žaljenjem konstatuje da vladajuća većina u Skupštini opštine Bor po ko zna koji put pokazuje neozbiljnost i neodgovornost prema građanima Opštine. Sednica Skupštine opštine je drugi put otkazana u ponedeljak 16-tog septembra zbog nedolaska odbornika vladajuće većine čime se dokazala njihova nebriga za građane.
Demokratsku stranku u Boru i građane Opštine ne zanima razlog ovakve neozbiljnosti, pa makar razlog bila i previranja u strankama koje međusobno ovih dana razmenjuju interesne grupacije na svom čelu. Ono što Demokratsku stranku, a sigurni smo i ogromnu većinu građana, zanima je sledeće:
• Da li je neophodno povećanje cena grejanja i vode koje će, po pravilu, pogoditi najugroženije kategorije stanovništa, a da se to čini bez pravog obrazloženja u materijalu za sednicu?
• Dokle se planira flagrantno kršenje Zakona o javnim preduzećima neimenovanjem nadzornih odbora, komisija za izbor direktora i odlaganjem izbora direktora na šta smo već ukazivali kao opozicija pre više od mesec dana?
• Koja politička opcija se krije iza zaključka Opštinskog veća od 17.septembra o merama štednje u funkcionisanju javnih i javno komunalnih preduzeća? Zaključkom se traži da se smanje plate nekih direktora veće od plate predsednika Opštine za šta se i Demokratska stranka godinama zalagala, ali se pored toga traži i – citiramo „srazmerno smanje plate zaposlenih u tim preduzećima“, što je grubo kršenje Kolektivnog ugovora i Zakona o radu, s obzirom da je izostalo konsultovanje sindikata.
Demokratska stranka kao stranka socijaldemokratskog opredeljenja 2011.godine inicirala je povećanje zarada u javnom sektoru za 17% i nikada neće podržati najavljene mere koje ugrožavaju najosetljivije slojeve stanovništva. Takođe, zaprepašćuje da se nakon iskazanog suficita u budžetu na kraju prošle godine sada ide na mere štednje koje podrazumevaju smanjenje plata i broja zaposlenih.
Demokratska stranka u Boru zahteva od vladajuće većine da se uozbilji i izdigne iznad ličnih i sitnostranačkihinteresa kako bi se nadalje bavila poboljšanjem stanja u Opštini Bor i interesima građana naše Opštine.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.