Sad partizani tuže četnike

Izvor: MC Bor, 02.Okt.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad partizani tuže četnike

Bor, 2. oktobar
Autor: Ž.P.
-Smatramo da je četnički pokret Draže Mihajlovića sarađivao sa fašistima i ostalim izdajnicima i da nije antifašistički, a to što ih je država rehabilitovala nije uredu. Zato ćemo zatražiti pravnu rehabilitaciju i naknadu za materijalnu i nematerijalnu štetu nastalu zbog zlodela četnika nad partizanima. U Sud u Čačku već je stiglo više od 100 prijava, prikupljaju se podaci u Negotinu, Kragujevcu, Leskovcu. Imamo preko 100.000 članova i predstavljamo važnu snagu za narod i državu i nećemo odustati od  spiranja ljage koja se nanosi svima nama i našoj organizaciji kako su naši dedovi i očevi bili nekakvi „komunistički banditi“. A ceo svet zna da su se partizani borili za slobodu svog naroda i protiv fašista. Ovo je specijalno za naše novine izjavio prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Srbije na savetovanju na Stevanskim livadama kod Negotina dodavši da je bilo previše etiketiranja za navodne „komunističke bandite“ kao da se ne zna ko je branio zemlju a ko pomagao okupatorima.
Na pitanje sprema li se i kako boračka organizacija za izbore rekao je da su pripreme počele i da će ceo posao biti okončan juna iduće godine.
-Nećemo više čekati da izvorni partizani biloški nestanu, podmlađujemo organizaciju. Ipak, stari kadrovi biće tu, pomagaće i imaće počasna mesta. Oni to zaslužuju u svakom pogledu. I tehnički se osposobljavamo, radimo na jačanju informisanja i savremenih informacija. Trebaju nam operativci koji su prepoznatljivi u svojoj sredini i tehnološki potkovani-naglašava prof. Zečević.
Na ovom skupu govorio je i Mladen Kačavenda, član Predsedništva SUBNOR-a Srbije.
Pre savetovanja, predstavnici boračkih organizacija iz Timočke krajine, položili su vence na spomenik žrtvama četničkog terora na Stevanskim livadama.

Podeli/Sačuvaj
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Kragujevac

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.