Sa­stav pri­vre­me­nog ve­ća još nije poznat

Izvor: Politika, 13.Nov.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa­stav pri­vre­me­nog ve­ća još nije poznat

Kao glav­ni raz­log za od­la­ga­nje uvo­đe­nja pri­vre­me­nih me­ra u glav­nom gra­du, so­ci­ja­li­sti na­vo­de pro­ble­me sa lo­kal­nim iz­bo­ri­ma na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji

Ni­jed­noj od­bor­nič­koj gru­pi u be­o­grad­skoj skup­šti­ni ni­je do ju­če sti­gao upit­nik od Mi­ni­star­stva re­gi­o­nal­nog raz­vo­ja i lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve da pred­lo­že svo­je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << čla­no­ve u pe­to­čla­noj pri­nud­noj upra­vi.

Kao glav­ni raz­log za od­la­ga­nje uvo­đe­nja pri­vre­me­nih me­ra u glav­nom gra­du, so­ci­ja­li­sti na­vo­de pro­ble­me sa lo­kal­nim iz­bo­ri­ma na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji.

Iako se u me­di­ji­ma spe­ku­li­še da su čla­no­vi pri­vre­me­nog ve­ća već po­zna­ti, za sa­da je iz­ve­sno je­di­no da će njen član bi­ti Ni­ko­la Ni­ko­di­je­vić, pot­pred­sed­nik Iz­vr­šnog od­bo­ra SPS-a. 

Za­me­nik pred­sed­ni­ka Skup­šti­ne gra­da i funk­ci­o­ner DS-a Zo­ran Alim­pić ne zna ka­ko bi­lo ko mo­že una­pred da zna da će DS od­bi­ti po­ziv da uče­stvu­je u ra­du pri­vre­me­nog or­ga­na.

„Uko­li­ko do­bi­je­mo po­ziv, on­da će Grad­ski od­bor DS-a od­lu­či­ti da li će­mo uče­stvo­va­ti u ra­di pri­vre­me­nog or­ga­na i ko će bi­ti naš član u ovom or­ga­nu. Po­sto­ji de­vet li­sta ko­je na pro­šlo­go­di­šnjim iz­bo­ri­ma ni­su do­bi­le ni­jed­nog od­bor­ni­ka i mi­sli­mo da su Ustav i za­ko­ni ja­sni”, na­gla­sio je Alim­pić.

U jav­no­sti se kao go­to­va stvar na­vo­di da će u pri­vre­me­nom ve­ću ume­sto DSS-a me­sto do­bi­ti LDP ko­ji na pro­šlim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u Be­o­gra­du ni­je pro­šao cen­zus. Šef po­sla­nič­ke gru­pe DS-a Bo­ri­slav Ste­fa­no­vić na ovu mo­guć­nost ova­ko re­a­gu­je:

„Na­ma ne sme­ta LDP već to što se ne po­štu­je za­kon i na­ru­ša­va­ju se za­kon­ski prin­ci­pi. DS mo­žda ne shva­ta za­kon ona­ko ka­ko ga vla­da raz­u­me, ali ne bi bio pr­vi put da vla­da pri­me­nju­je za­kon ona­ko ka­ko to ona ho­će. Ne že­lim da pre­u­ve­li­ča­vam zna­čaj pri­vre­me­nog ve­ća, ali ovo je te­ško ob­ja­sni­ti i po­li­tič­ki i prav­no”, re­kao je Ste­fa­no­vić ju­če no­vi­na­ri­ma u Skup­šti­ni Sr­bi­je.

Od­go­va­ra­ju­ći na op­tu­žbe de­mo­kra­ta, li­der LDP-a Če­do­mir Jo­va­no­vić iz­ja­vio je ka­ko oče­ku­je od Vla­de Sr­bi­je da pri for­mi­ra­nju grad­skog ve­ća po­ve­de ra­ču­na da je ta stran­ka pro­kr­či­la put ko­jim se Sr­bi­ja u po­li­tič­kom smi­slu kre­će.

D. Spalović 

------------------------------------------------------------------------------

Vučić: Rešenje za par dana

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će za tri do četiri dana biti poznata kadrovska rešenja za privremenu upravu Beograda.

Gostujući u Utisku nedelje, Vučić je rekao da kandidat SNS za gradonačelnika Beograda nije nijedan od trojice koja se pominju u javnosti – Goran Vesić, Siniša Mali i Milan Božić, ali je moguće da će neko od njih biti u privremenom veću i da niko nikom ništa nije nudio vezano za Beograd.

Fonet

objavljeno: 13.11.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.