Izvor: TimockeVesti.net, 25.Maj.2022, 19:00

STUDENTI I PROFESORI RUDARSKO-GEOLOŠKOG FAKULTETA U BEOGRADU NA STRUČNOJ PRAKSI U ZIJINU

Bor, 25. maj – Studenti i profesori Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, sa Katedre za površinsku eksploataciju ležišta mineralnih sirovina, posetili su (24. i 25. maja) rudnike Serbia Zijin Copper, gde su obavili stručnu praksu. Gostima iz Beograda dobrodošlicu je u ime menadžmenta poželeo zamenik generalnog direktora Džejson Džang, a poslovanje kompanije predstavio im je direktor Serbia Zijin Copper za proizvodnju Jovica >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Radisavljević. Studenti četvrte godine RGF-a, njih 30-ak sa studijskog programa “rudarsko inženjerstvo”, imali su priliku da se prvog dana posete informišu i o mogućnostima za stručno usavršavanje u kompaniji, o čemu je govorila rukovodilac Sektora ljudskih resursa Mirjana Popadić.
Baš na Dan mladosti budući mladi inženjeri prvi put su se “oči u oči” sreli i sa velikim rudarskim mašinama i kamionima u rudnicima “Novo Cerovo” i “Veliki Krivelj”. Fasciniranost veličinom površinskih kopova, tehnologijom, kapacitetima, ali i zelenilom nisu ni pokušavali da sakriju.
Dobrodošlica studentima – Foto: I. Mitrović/Serbia Zijin Copper Studentkinja Tamara Stanković, rodom iz Požarevca, podelila je utiske sa novinarima. – Ovo je jedno sjajno iskustvo! Uopšte nisam zamišljala da su sve ove mašine toliko velike i da su kapaciteti ogromni. Na fakultetu imamo mogućnost da sve to sagledamo samo iz udžbenika ili iz onoga što nam profesori prezentuju, uživo je sasvim druga priča – kaže Tamara. Dodaje da se za rudarstvo opredelila zbog projektovanja i da je to najviše zanima, – Rudarstvo je lepa profesija i ne smatram da pripada samo muškarcima – ističe Tamara i sa osmehom kaže da je oduvek volela i da se malo isprlja.
Novo Cerovo – Foto: I. Mitrović/Serbia Zijin Copper Njen kolega iz Čačka Nikola Anđelić oduševljen je tehnologijom koja se primenjuje u rudnicima Serbia Zijin Copper i kaže da dosad nije video sličnu. – Kapaciteti su neverovatno veliki. U stvari, ovde je sve veliko! Oduševljen sam i rado bih prihvatio da se stručno usavršavam na jednom od ovih površinskih kopova.
Studentima i profesorima Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu su, po rečima Ivana Jankovića, pored posete površinskim kopovima podjednako bili važni razgovori o stručnom usavršavanju u Serbia Zijin Copper i mogućnostima koje kompanija u tom smislu može da im pruži. – Vrlo smo zainteresovani za takav vid saradnje sa Zijinom, pa se nadamo da će se razgovori pretočiti u realizaciju. Sama poseta borskim rudnicima svima mnogo znači zbog upoznavanja sa sistemom i tehnologijom eksploatacije mineralnih sirovina, ali i sa aspekta upoznavanja same kompanije i njenih performansi. Ipak je najbolje na licu mesta videti koje je to tehnologije kineski Zijin doneo u Srbiju, kakvu rudničku infrastrukturu je izgradio i koliki su mu kapaciteti u Boru – kazao je Janković.
Autor: G. Tončev Vasilić
Članak STUDENTI I PROFESORI RUDARSKO-GEOLOŠKOG FAKULTETA U BEOGRADU NA STRUČNOJ PRAKSI U ZIJINU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Studenti i profesori Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu na stručnoj praksi u Ziđinu

Izvor: Bor030.net, 25.Maj.2022

Studenti i profesori Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, sa Katedre za površinsku eksploataciju ležišta mineralnih sirovina, obavili su stručnu praksu prilikom dvodnevne posete rudnika kompanije „Srbija Ziđin Koper” (Serbia Zijin Copper). Gostima iz Beograda dobrodošlicu je u ime menadžmenta...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.