STOMATOLOŠKA SLUŽBA DOMA ZDRAVLJA U MAJDANPEKU PONOVO RADI

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Nov.2023, 12:39

STOMATOLOŠKA SLUŽBA DOMA ZDRAVLJA U MAJDANPEKU PONOVO RADI

Majdanpek, 25. novembar – Prošlo je više od pola godine otkako stanovnici Majdanpeka moraju u susedni Bor ili neki drugi grad ako ih zaboli zub. U ovom gradu ne postoji privatna stomatološka ordinacija, a Služba stomatološke zaštite pri zdravstvenoj ustanovi „Dr Veroljub Cakić“ bila je prinuđena da u maju prekine da pruža usluge građanima, pošto se tada pokvarila i poslednja od četiri stomatološke stolice, koje su po rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Fudulovića stare između 30 i 40 godina.
– Redovno su servisirane i popravljane dok su rezervni delovi za te modele mogli da se nađu na tržištu. Kada se pokvarila i poslednja stolica, majdanpečki Dom zdravlja prestao je da pruža usluge u oblasti stomatološke zaštite – kaže dr Fudulović.
On dodaje da se majdanpečka zdravstvena ustanova za pomoć pri nabavci novih stomatoloških stolica i digitalnog aparata za snimanje zuba obraćala Ministarstvu zdravlja i drugim institucijama, a molba je bila upućena i najvećem privrednom društvu u Majdanpeku.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper – Kompanija Srbija Ziđin Koper je na dopis pod oznakom „hitno“ reagovala upravo tako, pa je u rekordnom roku izdvojila 2,3 miliona dinara za nabavku dve stomatološke stolice i rendgena za snimanje zuba. Skupa medicinska oprema je stigla, pa ćemo stanovnicima opštine Majdanpek ubuduće moći da pružamo stomatološke usluge – ističe direktor tamošnjeg Doma zdravlja.
Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku pokriva teritoriju od približno hiljadu kvadratnih kilometara i pruža zdravstvene usluge, preventivne i kurativne preglede za oko 15.000 stanovnika.
– Ovo nije prva donacija koju je majdanpečka zdravstvena ustanova dobila od kompanije Srbija Ziđin Koper. Jedna vredna uručena nam je i prošle godine, a reč je o modernom sanitetskom vozilu – podsetio je dr Dragan Fudulović.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Srbija Ziđin Koper je u proteklih pet godina za poboljšanje zdravstvene zaštite u Boru i Majdanpeku, ali i za obrazovanje, kulturu, sport, infrastrukturu i ostalo u Srbiji izdvojila 4,95 miliona dolara. Sa uspehom je realizovano 199 projekata, čulo se prilikom primopredaje donacije koja je danas upriličena u stomatološkoj službi Doma zdravlja u Majdanpeku.
– U narednih pet godina intenziviraćemo ulaganja u razvoj zajednice u Boru i Majdanpeku, naročito u obrazovanje i medicinu. Fokusiraćemo se na zdravstvenu zaštitu i edukaciju, jer smatramo da je za bolji život najvažnije dobro zdravlje, a za budućnost obrazovanje. Nastavićemo implementaciju kompanijskih planova „Čuvar zdravlja“ i „Za budućnost“ i nastojati da zajedno sa građanima Bora i Majdanpeka izgradimo bolje mesto za život svih nas, posebno za mlade naraštaje –  rekao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.
Gorica Tončev Vasilić
Članak STOMATOLOŠKA SLUŽBA DOMA ZDRAVLJA U MAJDANPEKU PONOVO RADI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.