Izvor: MC Bor, 06.Feb.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Paradoks je uključivati menadžment u politiku i direktore RTB-a Bor kandidovati za odbornike

Bor, 6. februar
Izvod iz konferencije za novinare SRS Bor
Srpska radikalna stranka danas, 6. februara od 16 sati, počinje prikupljanje potpisa birača za podršku odborničkoj i republičkoj listi Srpske radikalne stranke, za izbore zakazane za 16. mart ove godine. Potpise ćemo prikupljati i narednog dana, u petak, 7. februara i prepodne i popodne. Ovom prilikom pozivamo sve članove, simpatizere Srpske radikalne stranke i ostale birače da dođu i daju svoj potpis Listi Srpske radikalne stranke. Potpise ćemo prikupljati u prostorijama Stranke u NGC-u, ulica Save Kovačevića 15, bivše prostorije MZ Novi centar.
 Politika je u Boru uvek bila uključena u privredu, ali je paradoks da se privreda tj. RTB uključio direktno u politiku kandidujući menadžment za odbornike. SRS smatra da preduzeća treba da se bave privrednim aktivnostima, a političke stranke politikom. Objedinjavanje političke i privredne moći uvek je donosilo diktaturu. Iskustvo iz 2010. godine nam govori da se politika umešala u privredu, što nije imalo dobar ishod. Mi i dalje zastupamo tezu da se privreda strogo mora odvojiti od politike jer u suprotnom, nijedna stranka se ne može ostvariti programski. Bili smo svedoci brutalnog ophođenja prema biračima, počev od kupovine glasova do psiholoških pritisaka u javnim preduzećima i ustanovama, a naročito u RTB-u Bor. Mnogo je ljudi tada svoj glas dalo strankama kojima inače ne bi dali poverenje, a to već nije izborna volja građana.
Otada je počela i gruba i neljudska kupovina i prodaja odbornika, a neki su stranku promenili i zbog pretnji koje su imali na poslu, pa su na taj način tražili slamku spasa. To je dokaz da izbori, sa promenom izbornog zakona, nemaju više nikakvih dodirnih tačaka sa voljom građana.
SRS se nada da je to bio dobar nauk svim građanima opštine Bor i da će u ovom izbornom ciklusu uspeti da se izbore sa kupovinom glasova i pritiscima koje će sigurno imati i ove godine. Svako pristajanje na ucene bilo koje vrste može imati nesagledive posledice nastajanja i učvršćivanja diktature.
Mi pozivamo građane da izađu na izbore i glasaju prema svojoj savesti, da se odupru bilo kojoj nečasnoj radnji ako se bude pojavila tokom kampanje jer dokle god se glasači budu davali za privilegiju, novac ili iz straha za radno mesto, neće moći da se ostvari stvarna volja birača.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.