SAMOUBISTVO BORSKIH NAPREDNJAKA

Izvor: MC Bor, 18.Feb.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMOUBISTVO BORSKIH NAPREDNJAKA

Bor, 18.02.2016.

Objavili smo nedavno reagovanje naših čitalaca, uglavnom zaposlenih u RTB-u, pod naslovom „Bor je za Vučića“ i upozorili na moguće događaje u taboru naprednjaka u Boru. I izgleda da smo pogodili! Otvoreno se krenulo u međusobne sukobe, optužbe, podele, podmetanja i žestoku borbu za pozicije kao spas od definitivnog odlaska sa posloovne i političke scene a nakon toga i krivičnog procesuiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << za pojedince i njihove mnogostruke mahinacije i zloupotrebe. Strah se odavno uselio u naprednjake, jer znaju šta su i kako radili i da im se bliži  prozivka sa vrha. Na to ih dnevno podseća sam Premijer Vučić i šef njihove Partije, ističući da je stanje u RTB BOR teško i da se izlaz još uvek ne nazire a njegovo zatvaranje kao poslovno i ekonomski najopravdanije rešenje nije prihvatljivo, jer bi dovelo do kolapsa cele istočne Srbije i mnogih kooperanata.

Pismo uplakane napredne odbornice objavljeno u Kuriru i njena izjava za ovaj list samo je potvrda da se rat uveliko vodi i to svim sredstvima i da se vatra razbuktala, pa je više nemoguće kontrolisati i lokalizovati. Prvi pucanj iz istog oružja ispalio je bivši predsednik Skupštine opštine i najavio otvoreno pismo javnosti i pokretanje istražnih radnji od državnih organa. Naravno, „pucalo se“ i tada i sada u istog čoveka, prvog naprednjaka u opštinskom odboru i u skupštinskim klupama i na čelu posrnulog kombinata bakra. Dugo je vremena prošlo a da se ništa ozbiljnije nije desilo, makar da je to javnost saznala. To svakako ne znači da se nije kuvalo po raznim kuhinjama, uz raznorazne zaprške i začine.

Drugi pucanj je ispalila napredna odbornica ili je bar povukla okidač time što je potpisala pismo Predsedniku Stranke i objasnila razloge za ovo pisanije novinaru lista Kurir. S obzirom da je kopiju pisma uputila i predsednici Skupštine Srbije i šefu poslaničkog kluba SNS-a moglo bi se zaključiti da je u to prste umešao i naš poslanik u parlamentu, očekujući podršku sa te strane pre nego od samog Premijera. Poznato je da se poslanik koji je i na visokoj funkciji u RTB-u i deo borskog SNS-a koji ga podržava odavno bori sa čelnikom kako oko pozicija u lokalnoj vlasti i u RTB-u tako i oko toga ko će da odgovara za trošenje para i za neostvarivanje zadataka koji su sami sebi postavili, biračima obećali a naročito onih koje su dobili od Premijera i predsednika Stranke Vučića. Tako je jedino moguće tumačiti čudnu odluku odbornice da pismo šalje i na ove adrese i time pokaže sumnju u volju Predsednika SNS-a da reaguje na navode iz njega i postupi prema Spaskovskom kao i prema Gašiću, što je potpuno nerazuman i krajnje diletantski postupak ravan političkom samoubistvu. Vučić je jedva progutao tu veliku i ružnu žabu a možemo zamisliti šta je pomislio na srceparajuće pismo zabrinute naprednjakinje iz Bora, koja ga podseća na slučaj Gašić. A kako je tek šokiran saradnjom ove napredne struje iz Bora sa listom Kurir! Tu nećemo ništa reći, jer bi bilo potpuno suvišno.

Ovakvim političkim delovanjem naprednjaka u Boru mogu biti oduševljeni svi njihovi takmaci kako na lokalu tako i šire. Oni ne treba ništa da rade, sve za njih najbolje moguće odrađuju sami naprednjaci i to već dugo vremena. Najviše naravno njihov lider u opštinskom parlamentu i na čelu RTB-a. Kompletno je dezorjentisan, ne zna gde bije, svaki mu je potez gori od ong prethodnog, što mogu potvrditi zaposleni u lokalnoj samoupravi a naročito radnici RTB-a koji svakodnevno doživljavaju neviđene pritiske, pretnje i šikaniranja. O drastično smanjenim primanjima, razmeštanjima i premeštanjima zaposlenih i da ne govorima. Sve su te odluke i naredbe njegove! Donosi ih u hodu, proizvoljno, bez ikakvih procena i analiza, bez definisanih kriterijuma. Radi to u bunilu i besu isključivo u zavisnosti od ličnog raspoloženja, priča sa ulice i iz kafana koje mu donose njegovi tasteri a pogotovo od prevelikog straha gde će se naći nakon izbora ili možda i pre njihovog raspisivanja i kako će se okončati njegova strahovlada, bančenje i javašluci nikada viđeni niti zabaleženi na ovim prostorima. Od takvog se čoveka i treba plašiti ali ne za dugo.

Plaše ga se i naprednjaci u Boru koji su ga slepo pratili i poslušno izvršavali njegove naredbe. Među njima su i ovi koji su ispalili i prve pucnje u borskom naprednjačkom ratu, nadajući se da će kao prvi koji su se ohrabrili i javno pokrenuli borbu da vrate poljuljanu čast i ugled imati i najviše ćara. Mrka kapa je da će se to i desiti. Ne treba očekivati nagradu ako slabite partiju u jeku oštre izborne kampanje i prljav veš iznosite pred političke protivnike i biračko telo na koje računate. Možda i nismo u pravu kada sumnjamo u pozitivnan ishod ove podele među naše naprednjake i borbe za prevlast, ali znamo da im njihovo rukovodstvo ovo neće zaboraviti zato i ponovo podsećamo na tekst „Bor je za Vučića“, jer smo ozbiljno zabrinuti za spas RTB-a bez koga nama nema života u ovom gradu i okolini.

A za sukobe naprednjaka ne marimo mnogo! Tu treba da radi metla i sigurno je da hoće, samo je pitanje kada će čišćenje da krene.

Share

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.