SAMO JEDAN KRUŽNI TOK IMA DOZVOLU

Izvor: MC Bor, 22.Jun.2012, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO JEDAN KRUŽNI TOK IMA DOZVOLU

Bor, 22. jun
Na današnjoj konferenciji za medije DSS Bor postavljeno i pitanje - IMA LI AKTUELNA VLAST UOPŠTE SLUHA ZA GRAĐANE OPŠTINE BOR?
Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Boru želi da uputi apel aktuelnoj vlasti da se, osim što se bavi mini i maksi kružnim tokovima koje grade bez potrebnih dozvola, posveti i građanima opštine Bor u rešavanju najaktuelnijih      prioriteta.   Bor je, nažalost, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << po konstantnom zagađenju postao poznat i po mini kružnim tokovima koji, osim jednog, ne zadovoljavaju nijedan potreban standard.
Bor za razliku od drugih gradova ima samo jednu javnu česmu. Komšijski  Zaječar ima preko 20! OO DSS u Boru apeluje na vlast da po uzoru na druge gradove i opštine obezbede cisterne sa pijaćom vodom u najprometnijim delovima grada kako bi građani mogli da se osveže ovih vrelih dana. A pošto su građane „nagradili“ poskupljenjem komunalnih usluga red je da vlast Boranima poboljša kvalitet istih.
Dok u pojedim delovima grada javna rasveta, koju plaćaju svi građani opštine Bor, nije u funkciji na mnogim mestima već duže vreme, radi i danju. Dovoljno je pogledati raskrsnicu na  Četvrtom kilometru i uveriti se u to. U selu Brestovac javna rasveta  radi neprekidno mesec dana danonoćno! Da li smo toliko bogati da se vlast tako nedomaćinski ponaša?
Nepokošena trava na zelenim površinama može se pretvoriti u leglo zmija i krpelja. Mesna zajednica  „Rudar“ je jedan od primera.
Niko od građana iz ulica 7. Juli i Jovana Dučića, koji su godinama od raznih vlasti obmanjivani da će im se omogućiti toplifikacija, ne zna da li će i kada istu dobiti, iako su i poslednjim rebalansom opštinskog budžeta izdvojena sredstva za tu namenu.
DSS u Boru podseća građane da ova vlast nije kao prioritete navodila  građevinske poduhvate koji su neprimereni sadašnjoj krizi i besparici sa kojom se veliki deo građana suočava,  već nešto sasvim drugo, održivo i u interesu svih. Šta je sa parking servisom, solarnim elektranama, prihvatilištem za pse i mačke lutalice, najavljenim proizvodnim pogonima kako u gradu tako i u selima, hiljadama novozaposenih, novim putevima, hotelima.... Fabrika mernih instrumenata je  jedan od primera.
Nije li možda bilo pametnije da se sredstva usmere na uređenje građevinskog zemljišta kroz parcelaciju, izvođenje vodovodnih i elektro priključaka, uređenje kanalizacione mreže i izgradnju puteva. Tako uređene parcele bi se ponudile investitorima čime bi se uposlio određen broj ljudi.
Opštinski odbor DSS Bor
Pogledaj vesti o: Bor,   Zaječar

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.