Rudnik „Čukaru Peki“: ZASAĐENO 300 SADNICA GORSKOG JAVORA

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Mar.2024, 17:07

Rudnik „Čukaru Peki“: ZASAĐENO 300 SADNICA GORSKOG JAVORA

Bor, 12. mart – U cilju izgradnje zelenog rudnika i posticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća.
Foto: Srbija Ziđin Majning Foto: Srbija Ziđin Majning U volonterskoj akciji sadnje drveća u borskom zelenom rudniku Čukaru Peki je učestvovalo 50 zaposlenih, koji su zasadili >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << 300 sadnica gorskog javora.
Milan Ćosić, supervizor u Sektoru za ekologiju – Foto: Srbija Ziđin Majning – Od početka rada pokazujemo veliku ekološku osvešćenost, našu odgovornost i brigu prema prirodi i ističemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine. Veoma smo ponosni što i naši zaposleni prepoznaju značaj naših inicijativa i što sopstvenim primerom pokazuju da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena, jer svi verujemo u isti cilj – građenje zelenije i održivije budućnosti. Na ovaj način podstičemo pojedince i kompanije da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i svi zajedno utičemo na podizanje svesti o biološkom značaju drveća i ukazujemo na važnost očuvanja prirode – istakao je master inženjer šumarstva Milan Ćosić, supervizor u Sektor za ekologiju.
Ovo je prva u nizu brojnih aktivnosti koje će biti organizovane u toku godine.
Foto: Srbija Ziđin Majning Foto: Srbija Ziđin Majning – Na 5 ha rudnika Čukaru Peki, do sada je zasađeno više od 31 hiljade sadnica, pretežno domaćih vrsta koje uspevaju na ovom području; poput bora, hrasta, jasena, javora, lipe, ali i specifičnih alohtonih vrsta poput magnolije i katalpe. Ove godine je planirano pošumljavanje dodatnih 20 ha zemljišta sa sadnjom od 55.000 do 60.000 novih sadnica. Radujemo se budućim prilikama, da i dalje doprinosimo očuvanju našeg zelenog rudnika i naše planete – naglasio je Ćosić.
Foto: Srbija Ziđin Majning U narednih nekoliko meseci kompanija će shodno usvojenom kalendaru ekoloških datuma, novim aktivnostima obeležiti i Svetski dan šuma, Dan planete zemlje, Svetski dan zaštite životne sredine i mnoge druge.
Članak Rudnik „Čukaru Peki“: ZASAĐENO 300 SADNICA GORSKOG JAVORA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Srbija Ziđin Majning: U prvoj ovogodišnjoj akciji pošumljavanja zasađeno 300 sadnica gorskog javora

Izvor: Bor030.net, 12.Mar.2024

U cilju izgradnje zelenog rudnika i posticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća. U volonterskoj akciji sadnje drveća u borskom zelenom rudniku...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.