Rudari Bora i Majdanpeka obaraju rekorde: Proizvedeno 5.188 tona bakra u koncentratu

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 11:36

Rudari Bora i Majdanpeka obaraju rekorde: Proizvedeno 5.188 tona bakra u koncentratu

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona.

Njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Zijina, izvučeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu.

"U svim aspektima poslovanja Serbia Zijin Copper primetan je pomak. Evidentno je da smo se pokrenuli i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, a to je vidljivo na svim nivoima. Poboljšanja se, zahvaljujući trudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i radu svih zaposlenih, odnose i na rezultate u proizvodnji", rekao je generalni direktor "Serbia Zijin Copper" Jian Ximing.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije, saopšteno je iz ove kompanije.

"Prvi put od dolaska Zijina, za mesec dana proizvedeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu, tačnije 5.188 tona", rekao je Jian Ximing.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona.

Rudari i floteri u "Velikom Krivelju" dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz "Novog Cerova" "izmeren" je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske "Jame".

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartau 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rudari Bora i Majdanpeka u martu iskopali 1,7 miliona tona bakra

Izvor: N1 televizija, 11.Apr.2021

Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Ziđin koper u Srbiju i tokom otkopavanja rude bakra u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku iskopali su oko 1,7 miliona tona.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.