Rotary donacija osnovnim školama u Boru

Izvor: MC Bor, 22.Okt.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rotary donacija osnovnim školama u Boru

Bor, Beograd, Berlin, 22.10.2018.
Danas, 22.10.2018. godine, Guverner distrikta 2483 – Srbija i Crna Gora, Vladan Matić  i predstavnici grada Bora su zajedno sa članovima Rotari kluba iz Bora i Berlina obišli osnovne škole Vuk Karadžić, Vidovdan i Stanoje Miljković i poklonili vrednu računarsku opremu.

Na osnovu medjunarodnog granta vrednog 153 hiljada dolara, Rotary kluba Čukarica, putem kojeg je >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << obezbeđeno 500 kompjutera za 50 škola, borske osnovne škola dobile su donaciju od 20 računara koju su zajednički predali pretstavnici Rotary kluba Bordonator e-klub iz Berlina, Daniel Ziska  i Guverner Rotary distrikta Srbija i Crna Gora 2483, Vladan Matić.

Na ovaj način se i Rotary pokret uključio u proces digitalizacije naše zemlje.

Pored donacije računara, za zainteresovane nastavnike informatike obezbjedjen je besplatan dvodnevni kurs u istraživačkom centru Petnica.

Na prijemu kod zamenika gradonačelnika Branka Perića u Gradskoj upravi u Boru donatorima su uz zahvalnost dodeljene i Zahvalnice Grada Bora,

Učeni škole Vidovdan su se malom priredbom posebno pripremljenom na nemsčkom zahvalili donatorima.

Posebnu zahvalnost iskazali su i nastavnici informatike a posebno Vladimir Knežević.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Vredna donacija Rotari kluba novosadskim osnovnim školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2018, 17:52

Pet novosadskih osnovnih škola, dobilo je ukupno 40 novih računara sa licenciranim softverom. To je realizovano u okviru akcije "100 za 100", zahvaljujući kojoj je zajedničkim angažovanjem Rotari kluba Novi Sad i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada uručeno 100 donacija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.