Radio Bor izgubio dozvolu nakon četiri decenije rada

Izvor: Blic, 22.Maj.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio Bor izgubio dozvolu nakon četiri decenije rada

Radio Bor, koji posluje u sastavu javnog preduzeća "Štampa radio i film", rešenjem Republičke radiodifuzne agencije (RRA) izgubio je dozvolu za emitovanje i danas je prekinuo program nakon četiri decenije neprekidnog rada.

Kako je večeras javila TV Bor, dozvola je oduzeta zbog toga što prošle godine menadžment te firme nije na vreme uputio RRA dokumentaciju kojom bi se zatražili dodatni rokovi za premeštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predajnika na lokaciju za koju je izdata dozvola.

Urednik Radio Bora Ljiljana Đorđević izrazila je nadu da je rešenje o prestanku emitovanja programa najstarije radio stanice u istočnoj Srbiji privremeno.

"Predstoji nam da do kraja meseca prikupimo neophodnu dokumentaciju i konkurišemo za dodelu nove regionalne frekvencije. Očekujem da ćemo

ipak nastaviti emitovanje programa", rekla je Đorđevićeva.

Osnivači Radio Bora 1969. godine su bili Rudarsko-topioničarski basen "Bor", Regionalna privredna komora u Zaječaru i svih osam opština Borskog i Zaječarskog okruga.

Radio Bor poseduje jednu od najbogatijih zbirki izvornog narodnog melosa istočne Srbije, i u toj firmi radilo je više od sto novinara.

Sredinom devedesetih, Radio Bor je čak emitovao i drugi program u kome je radilo dvadesetak mladih novinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.