RTB  Bor u akciji „Očistimo Srbiju“

Izvor: MC Bor, 09.Jun.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor u akciji „Očistimo Srbiju“

Bor, 9. jun
Autor: G. Tončev Vasilić
Akciji „Očistimo Srbiju“, koju je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, organizovalo Ministarstvo ekologije, rudarstva i prostornog planiranja, devetog juna , pridružilo se oko hiljadu i po volontera iz Bora, a lokalni organizatori dobili su i tehničku podršku Rudarsko-topioničarskog basena.
– Ove godine u „Velikom spremanju Bora“ učestvuju brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << nevladine organizacije, udruženja građana, obrazovne institucije. Priključile su se, takođe, sve gradske mesne zajednice i obdaništa, a tu je i RTB Bor koji nam je ustupio tešku mehanizaciju za rad na divljim deponijama – rekla je koordinator akcije „Očistimo Bor“ Ljiljana Marković Luković.
-RTB je i ove godine borskoj opštini sa zadovoljstvom pružio tehičku podršku u sprovođenju, rekao bih, najmasovnije volonterske akcije u Srbiji. Za veliko spremanje Bora ustupili smo dva kamiona i utovarivač. Takođe, kupili smo i u svim pogonima Basena postavili 50 kontejnera za plastiku, staklo i papir – kazao je direktor TIR-a Boban Todorović. Pritom je naglasio da se basenski timovi za ekologiju odavno bave zbrinjavanjem svih vrsta otpada (plastike, starih akumulatora, dotrajalih guma) iz kruga RTB-a i najavio aktivno učešće kompanije u razvoju novih tehnologija za preradu otpada od drveta, trave i biomase.
Borani su prioritetne lokacije za čišćenje prijavili resornom ministarstvu i opštinskoj Kancelariji za zaštitu životne sredine, a kao najurgentnije tačke označene su divlje deponije u Brestovcu i MZ „Metalurg“. Za sve volontere su, po tradiciji, obezbeđene majice sa logom „Očistimo Srbiju“, zaštitne rukavice i kese.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Mladi aktivisti demokrata u akciji “Očistimo Srbiju”

Izvor: KovinEkspres.rs, 09.Jun.2012

Članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke priključili su se akciji 'Očistimo Srbiju' koju treću godinu zaredom organizuje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije. Aktivisti Demokratske stranke, kao i prošle godine, očistili su okolinu rasksnice u...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.