RTB Bor posle problema do plusa od 6,5 mil. USD

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor posle problema do plusa od 6,5 mil. USD

Bor -- Rudarsko-topioničarski basen Bor je, iako je u prethodnoj godini imao velike probleme, u prvoj polovini ove godine je ostvario dobit veću od 6,5 miliona dolara.

"U prvoj polovini godine godine ostvarena je dobit iz tekućeg poslovanja bez amortizacije koja nešto veća od šest i po miliona dolara", rekao je generalni direktor Blagoje Spaskovski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prethodna godina je, prema oceni rukovodstva RTB Bor, bila jedna od najtežih za kombinat bakra u poslednjoj deceniji.

Problemi koji su krajem 2014. godine zadesili RTB Bor, kada je zbog vremenske nepogode stala proizvodnja na površinskom kopu u Majdanpeku i uhodavanje nove topionice u 2015. godini umanjili su dobit za više od 30 miliona dolara.

Uz to cena bakra na svetskoj berzi drastično je pala.

Ipak, Dan rudara i Dan RTB-a Bor - 6. avgust - zahvaljujući merama štednje radnici RTB-a Bor dočekuju sa dobrim finansijskim rezultatima, rekao je Spaskovski.

On je dodao da je najznačajniji događaj između dva Dana rudara bio usvajanje UPPR-a čime je otpisano milijardu dolara starih potraživanja.

Ove godine radnici RTB-a Bor obeležiće šesti avgust u Majdanpeku, gde će biti organizovana proslava, a najzaslužnijim pojedincima biće dodeljena tradicionalna nagrada "Inženjerf Šistek".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.