RTB Bor diže 30 miliona evra kredita

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor diže 30 miliona evra kredita

Rudarsko-topioničarski basen Bor dobio je saglasnost Vlade Srbije da se zaduži kod Fonda za razvoj i podigne kredit od 30 miliona evra za završetak nove topionice, izjavio je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

"Novu topionicu ćemo sigurno završiti do kraja ove godine RTB", rekao je Sapskovski RTS. On je podsetio da je odluku o tome Vlada donela 13. septembra i da je to premijer Srbije Aleksandar Vučić sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jula obećao Boranima prilikom njegove poslednje posete Basenu.

U sledećoj godini, kako je najavio Spaskovski, očekuje se tehnološko uhodavanje i već u drugoj polovini 2015. normalna proizvodnja. "Dobićemo konačno čisto nebo, a građani Bora definitivno će izaći iz "logora" jer su oni, to moram da kažem, 100 godina bili u "gasnom logoru". Poboljšaćemo ekonomiju RTB, povećaćemo naše učešće u bruto društvenom proizvodu Srbije i, ispred svega, povećaćemo broj zaposlenih", naglasio je Spaskovski.

Iz toga, kako je rekao, kombinat čeka veliki posao, razvoj rudarstva, poziv većinskim strateškim partnerima da ulože u "Cerovo", "Borsku reku", "Čoka Marin". Da ulože u opremu, u otvaranje rudnika, a to će omogućiti nova radna mesta, bolju ekonomiju i povećanje BDP Srbije.

On je rekao da je interesovanje za RTB Bor veliko jer je u svetu sve manje metala, a sadržaj bakra u rudi opada. Zato veliki svetski proizvođači žele da se obezbede time što bi ušli u "Bor" koji je gotovo neiscrpan.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.