RTB Bor će nastaviti da pravi gubitke

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor će nastaviti da pravi gubitke

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" će nastaviti da pravi gubitke i dugove zbog nerealnog plana poslovanja i lošeg Unapred pripremljenog plana reorganizacije, izjavio je u sredu lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

"Suština je da se ukupan dug veći od 700 miliona evra gurne pod tepih i opere preko Unapred pripremljenog plana reorganizacije i da niko ne odgovara za nenamensko trošenje novca", rekao je on na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Radulović, koji je bio i ministar privrede Srbije od septembra 2013. do januara 2014, rekao je i da uprava RTB "Bor" obmanjuje javnost najavama da će svi poverenici biti namireni kroz plan reorganizacije.

On je istakao i da je taj plan nezakonit jer ne predvidja ravnopravno namirivanje poverilaca i naveo da će poverioci sa ukupnim potraživanjima od 43 milijarde dinara naplatiti 10 odsto svog duga, dok će deo poverilaca sa potraživanjima od 27 milijardi naplatiti 100 odsto.

Kao sporne primere, Radulović je naveo to što bi Fond za razvoj trebalo da otpiše 90 odsto duga od 180 miliona evra, kao i da će RTB otpisati 25 milijardi dinara svojih potraživanja.

Radulović nije mogao da navede ko će profitirati od toga što RTB neće naplatiti potraživanja pošto u planu nisu popisani ti dužnici.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.