RTB Bor: Blagoje Spaskovski pegla sve stare račune

Izvor: Kurir, 15.Apr.2015, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor: Blagoje Spaskovski pegla sve stare račune

BOR - Rudarsko-topioničarski basen „Bor“ predao je unapred pripremljen plan reorganizacije preduzeća (UPPR) tako da će, ukoliko bude usvojen, taj dokument kompaniji omogućiti izlazak iz restrukturiranja i rešavanje problema 700 miliona evra dugova, izjavio je generalni direktor kompanije Blagoje Spaskovski.

On je najavio da će ta kompanija postati državno preduzeće, dok će realizacijom UPPR stari poverioci „moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da dobiju mnogo više no što bi dobili u slučaju bankrota kompanije“.

- S obzirom na to da RTB „Bor“ poslednjih pet godina posluje pozitivno, smatrali smo da je pravi trenutak da se konačno reše sve njegove obaveze iz prošlosti, a ujedno da se reši i pravni status kompanije - rekao je Spaskovski.

RTB „Bor“ je u procesu restrukturiranja od 2004. godine, što je kompaniji omogućilo zaštitu od poverilaca i blokadu dugovanja.

- Istorijski dug RTB dostigao je iznos od 700 miliona evra, a reč je o istorijskom nasleđu jer je u toj brojki, između ostalog, sadržana vrednost stare topionice u Boru, koja će biti srušena ovih dana. Tu se nalazi i deo koji je ugrađen u Ðerdap, u prugu Bor-Majdanpek, u put Bor-Paraćin, u stanove u kojima Borani i Majdanpečani danas žive. Iako je u trenutku nastanka sigurno imao svoje opravdanje, taj dug je bio očigledno preveliki balast za proizvodnju koja je tada u kombinatu bakra ostvarivana - smatra generalni direktor Spaskovski.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.