RADIONICE „PODMLAĐUJU“ STARE

Izvor: MC Bor, 28.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIONICE „PODMLAĐUJU“ STARE

Bor, 28. mart
Autor: B. F.
U Narodnoj biblioteci Bor, naredne tri nedelje, u sklopu projekta „Zlatno doba života“ biće organizovano više izložbi, radionica i obuka za najstarije. Sutra je otvaranje izložbe umetničkih fotografija o temi „Aktivno starenje“. Postavka sadrži 30, od 350 odabranih fotosa sa prošlogodišnjeg republičkog konkursa. Uveče je otvaranje radionice „Iskustva starijih pomažu mladima u izboru karijere“, a 5. aprila počinje radinoca „Doboro zdravlje za aktivnu starost“. Od 9. do 12. aprila je informativna obuka za stare, a 12. aprila je radionica „Stari i kulturne tradicije“. Za 19. april zakazana je radionica „Šta stari mogu da pruže lokalnoj zajednici, a šta zajednica može i treba da uradi za stare“.
Pod rukovodstvom Društva mladih istraživača organizujemo niz prolećnih aktivnosti koje bi trebalo da „podklame“ starije i zajedno sa mladima učine da im zaista starost bude „zlatno doba“. Najvažnije je da se svakodnevno nešto radi i doprinsi društvu, a ne da se utone u pasivnost i pesimizam. U Medija centru Bor, primerice, sačinjen je dokumentarni film o tome kako stari mogu da pomognu mladima u izboru posla i karijere.Govore afirmisani i uspšeni u svojim zanimanjima. Pre dve nedelje prikazali smo i dokumentarac nazvan po projektu „Oplaneti se, racikliraj“ koji je pobudio veliku pažnju u osnovnim školama. Angažovali smo mnoge institucije, od biblioteke do Tehničkog fakulteta i ustanova kulture, kako bi starost učinili lepšom i korisnijom za sve-rekao je na današnjoj konferenciji za medije Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

„AKTIVNA STAROST“ NA 30 IZVANREDNIH FOTOSA

Izvor: MC Bor, 28.Mar.2012

Bor, 28. mart. Autor B.F.. U Narodnoj biblioteci u Boru sutra, 29. marta ( 18 časova ) , biće otvorena izuzetno vredna i zanimljiva izložba „Aktivna starost“ nastala u sklopu projekta „Zlatno doba života“. Na republički konkurs, prošle godine, javilo se 350 autora, odabrano je 30 fotografija....

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.