Prvih pet godina

Izvor: MC Bor, 17.Dec.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvih pet godina

Bor, 16.12.2017.
Promocija publikacije dramskog studija za decu „Pet godina rada“ Prepuna sala Muzičke škole u Boru je aplauzima, a i ponekom suzom, izrazila poštovanje i podršku Dečijem dramskom pozorištu i njenom predstavniku Simonidi Gavrić.

Sedamdeset mladih glumaca, od kojih su neki već srednjoškolci i ne pripadaju više ovoj grupi, a neki tek nove nade pozorišta u Boru, obrelo se zajedno na „daskama >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << koje život znače“ da prime zaslužene nagrade. Dečije pozorište ove godine slavi pet godina postojanja, pa se iz tog razloga i čitava manifestacija odvijala pod sloganom „Prvih pet godina“. Prisutni su imali priliku da vide inserte iz do sada održanih predstava, kao i slike pripremanja predstava i oduševljenja nakon izvođenja predstava. Uz to što se moglo videti koliko je svaki od mladih glumaca napredovao u toku ovih godina, moglo se i videti koliko su porasli, sazreli i jedva da i liče na one „početnike“ iz inserata.

Neverovatna količina energije, ljubavi i zajedništva je već u prvim trenucima ispunila salu, a nije popuštala nijednog trenutka. Svaki od sedamdeset mladih glumaca bio je predstavljen publici koja ih je nagrađivala aplauzom. Taman kad bi se atmosfera splasnula na kraju svakog od inserata sa video – bima, oni bi istrčavali i ponavljali uživo scene u kojima su učestvovali pre više godina.

Svaka od sedamdeset zvezda ovog događaja je dobila diskove sa svim predstavama u kojima je učestvovala, kao i publikaciju koja prati događaj. Reč je o knjižici koja slikama i tekstom vodi čitaoca kroz svaku od ovih pet godina.
Ono što je bilo fascinatno jeste toliko očigledno obostrano poštovanje i ljubav između „učenika i učitelja“. Deca, kojoj je Simonida Gavrić izrazila duboko poštovanje i zahvalnost za dosadašnji trud, su na kraju pročitala tekst namenjen njoj nakon koga više niko i nije krio suze u očima, kako na sceni tako i u publici. Činilo se da su se dugogodišnji drugari samo javno zagrlili i jedni drugima rekli:“ Bravo!“.
Bravo za prvih pet godina, srećno u narednim.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.