Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2021, 11:25

Prvi grad u Srbiji čijim se ulicama kotrlja mobilna ambulanta za ulične kuce i mace

Pre više od dve godine Grad Bor je sklopio partnerski ugovor sa nemačkom fondacijom Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V. sa ciljem kontrole broja uličnih pasa i mačaka na teritoriji tog grada, piše portal Djole dog.
Još u avgustu 2019. godine grad je dobio specijalnu ambulantu na točkovima, u kojoj bi veterinari mogli da obavljaju sterilizaciju i čipovanje napuštenih životinja.
Pune dve godine ambulanta je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << garažirana, ali sada je konačno u pokretu.
Udruženje za zaštitu životinja Borske šape s radošću je saopštilo da ambulanta konačno počinje sa radom i da uprkos brojnim administrativnim problemima nemački partneri nisu odustajali od projekta. Rok za konačnu realizaciju bio je 1. april i Bor je uspeo da ostvari dogovoreno.
Kako je rečeno na sastanku predstavnika lokalne samouprave i udruženja za zaštitu životinja, veterinarskih službi i inspekcija koje je tim povodom održano u Skupštini grada Bora seoske mesne zajednice su najveće žarište pojave napuštenih životinja, pa će se zbog toga sterilizacija i kastracija pasa prvenstveno sprovoditi u njima. Ivana Milićević iz Borskih šapa je rekla da su već od ponedeljka na terenu, prvo selo je Brestovac.

Sjajna vest! Nadamo se da će u budućnosti biti više ovakvih projekata i da će naši četvoronožni prijatelji dobiti negu kakvu zaslužuju.
Maloletni prestupnici u Zrenjaninu pomagaće uličnim životinjama i brinuti se o prirodi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.