Izvor: MC Bor, 22.Nov.2019, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest: Hoće li nam deca biti sita ili zdrava?

Bor, 21.11.2019
Danas, petak 22.11.2019., 5. Ekološki Protest ispred gradske skupštine sa početkom u 12 časova održava se pod sloganom: „Hoće li nam deca biti sita ili zdrava?” je i direktno pitanje za Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora.
Pored ovog organizatori protesta traže odgovore od gradonačelnika i na pitanja:
Gde je kratkoročni akcioni plan?
Šta je uradio po pitanju zagađenja?
Zašto nas slika i broji?
Da >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << li se računa i slika sa gas maskom kao dokaz da smo zločinci?


Organizatori protesta Irena Živković ispred uduženja “Izbor postoji” i Saša Stanković odbornik pokreta “Dveri” u Skupštini Grada Bora, pozvali su sugradjane na novi 5. po redu Ekološki protest i da je on neposredni povod za okupljanje ispred gradske kuće obraćanje gradonačelnika Aleksandra Milikića posle prošlonedeljnog protesta.
Irena Živković je istakla da su protesti koji se u Boru održavaju isključivo građanski i ekološki, protiv prekomernog zagađenja, bez obzira na političku aktivnost organizatora. “Po Ustavu Republike Srbije moja politička aktivnost ne osporava moje pravo da branim zdravlje svoje dece i svoja ljudska prava”, kazala je Živković.
Saša Stanković je podsetio na bahatost bivšeg rukovotstva grada i RTB-a ističući da gradonačelnik Milikić štiti Blagoja Spaskovskog i njegove saradnike.“On štiti bivše rukovodstvo RTB-a koja je dobrim delom zasluženo za ovu situaciju jer su umesto početnih 130 miliona doveli do toga da rekonstrukcija topionice košta 350 miliona dolara”, rekao je Stanković.

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.