Propala preduzeća najveći dužnici

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala preduzeća najveći dužnici

NIŠ – Preduzeća u restrukturiranju i stečaju, kao i lokalne i republičke budžetske ustanove najveći su dužnici PD „Jugoistok“.  Njihov dug za utrošenu struju iznosi više od  šest milijardi dinara.

Direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijske poslove „Jugoistoka“, Veronika Vidanović navela je da je najveći potrošač struje u ovom delu zemlje RTB Bor. On potroši 12 odsto ukupno isporučene struje na području „Jugoistoka“. 

„RTB >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Bor mesečno troši više od čitavog pirotskog ili prokupačkog kraja. Kada redovno plaća  struju ovaj basen je „Jugoistoku“ veoma značajan. Međutim, od novembra 2008. godine do oktobra 2010. godine on nije plaćao, i dug je sa PDV-om narastao na više od 700 miliona dinara. Svojim neplaćanjem učinio nas je velikim dužnikom prema EPS i EMS “, istakla je Vidanović.

Od ukupnog broja potrošača struje na području koje pokriva „Jugoistok“, 92 odsto su domaćinstva, a ostatak privreda.

„Oko 70 odsto struje upravo se potroši u domaćinstvima, a oko 30 odsto u proizvodnji, i ovaj podatak jasno govori koliko je(ne)razvijena privreda na jugoistoku zemlje, odnosno na području Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog, Zaječarskog, Topličkog i Pčinjskog okruga,  „Jugoistoka““, rekla je Vidanović.

Ona je navela da je „Jugoistok“ od domaćinstava ove godine naplatio skoro 88 odsto fakturisane električne energije, ali je zbog dugova domaćinstva iz prethodnih godina, procenat naplate pao na oko 34 odsto

Vidanovićeva  je izjavila da je „Jugoistok“  iz sistema EPS-a preuzeo ove godine 3.6 miliona megavata struje, što je više u odnosu na plan za tri odsto, a za jedan odsto više u odnosu na prošlu godinu.

                                        (Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTB Bor najveći potrošač struje u jugoistočnoj Srbiji

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Dec.2012

Direktorka Direkcije za ekonomsko-finansijske poslove „Jugoistoka“, Veronika Vidanović navela je da je najveći potrošač struje u ovom delu zemlje RTB Bor. On potroši 12 odsto ukupno isporučene struje na području „Jugoistoka“. . „RTB Bor mesečno troši više od čitavog pirotskog ili...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.