Prof. dr Vlastimir Trujić: Spaskovski, ipak, nije jači od države Srbije!

Izvor: MC Bor, 09.Dec.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prof. dr Vlastimir Trujić: Spaskovski, ipak, nije jači od države Srbije!

Bor, 9. decembar
Autor: M.C.


-Blagoje Spaskovski zavio je ceo ovaj kraj u crno. Unazadio je istočnu Srbiju, a kroz megalomanske kredite i ogromno zaduženje poslednjih godina, i cela Srbija će dugo da hramlje. Nestručnim radom i katastrofalnim poslovnim potezima nanеo je nenadoknadivu štetu. Nije mali broj privatnih firmi kojima RTB duguje, one će otići „pod led“ umesto da im se pomoglo. Rečju, Spaskovski je sve improvizovao i to zbog lične koristi, mada su mu stručnjaci Instituta za rudarstvo i metalurgiju, još u startu, pred kraj 2008. godine, predlagali najkvalitetniju strategiju razvoja. Štaviše, danas je RTB i Institutu po ugovornim obavezama dužan 35 miliona dinara. A ova naučna kuća je uvek davala najbolje uslove za najvažnije projekte i nije ih dobijala, novac je odlazio „svojim ljudima“ i firmama „tašna-mašna“. Kako je, samim tim, moglo da dođe do boljitka? On je, zajedno sa svojim poltronima i apsоlutno sumnjivim novinskim izveštajima, plasirao u javnost lažne rezultate rada. Prikrivao je sve svoje mahinacije – rakao nam je prof. dr Vlastimir Trujić, direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju pozdravljajući jutrošnje informacije u medijima o (nеzvaničnoj) najavi da je i Blagoje Spaskovski na „spisku“ SNS-a za nepoželjne direktore u državnim i javnim preduzećima.
-Neće mi biti žao što više od godinu čekam odogovor na moja pisma Aleksandru Vućiću, gde sam detaljno upozorio na pogubne posledice „predugog zadržavanja“ Spaskovskog na čelu RTB Bor. Dokazaće se da niko, pa ni Spaskovsкi, nije jači od države Srbije, što je u aktuelnom trenutku, čini se, ozbiljan zračak nade da se još energičnije kreće napred u sputavanju javašluka, korupcijde i kriminala.
Profesor Trujić je posebno podsetio na profesionalno, angažovano i uglavnom analitičko pisanje Medija centra Bor o stvаrnim problemima u RTB Bor i šire, jer „blagovrmeno se ukazivalo na te i takve, negаtivne pojave“. Nažalost, rekao je on, do sada je, ne samo u Timočkoj krajini, carovalo podaničko novinarstvo i zato „nije čudno što su na površinu isplivali moćnici poput samovoljnog i bahatog lokalnog Ronalda i sličnih“.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.