Prekida se tradicija pisanja grafita po zidovima borskog porodilišta

Izvor: Bor030.net, 12.Dec.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekida se tradicija pisanja grafita po zidovima borskog porodilišta

Dugogodišnja zanimljiva tradicija novopečenih roditelja da imena svoje novorođenčadi i svoja imena ispisuju po zidovima borskog porodilišta uskoro će biti prekinuta. Za tu svrhu planirano je postavljanje panoa koji će služiti za obeležavanje ovih veselih trenutaka u životima borskih roditelja, dok će zidovi biti prekrečeni i neće biti dozvoljeno njihovo šaranje.

Borsko porodilište jedno je od retkih u Srbiji čije zidove krase grafiti sa imenima novorođenih beba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << datumima rođenja i imenima roditelja.

“Još davne 1996. godine, kada sam počeo da radim u ovoj ustanovi, grafiti su krasili zidove našeg porodilišta. Od tada je krečeno nekoliko puta, ali to nije mnogo značilo, jer su roditelji već nakon kratkog vremena nastavljali da na neki način zabeleže rođenje svog deteta. Nemoguće je utvrditi tačan broj tih grafita, ali je sigurno da se na zidovima porodilišta trenutno nalazi njih nekoliko stotina. Taj broj je mnogo veći uzimajući u obzir činjenicu da je nebrojeno njih u više navrata prekrečeno, a grafita ima i u hodnicima Dečjeg odeljenja i Odeljenja ginekologije”, rekao je doktor Goran Golubović, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Boru.

Ova nesvakidašnja i upečatljiva tradicija kojom se borsko porodilište može pohvaliti uskoro će biti prekinuta.

“Zapravo, roditelji će i dalje svoju sreću zbog rođenja deteta moći da iskažu grafitima, ali će oni biti ispisivani samo na panoima i na taj način će zidovi biti sačuvani i beli, kao i na drugim odeljenjima naše bolnice. Zaposleni u borskom porodilištu su se navikli na ove grafite, te smo odlučili da roditeljima ne uskratimo taj užitak, ali da on bude ograničen samo na panoe koji će biti blagovremeno postavljeni”, dodaje Golubović.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.