Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u poseti Borskom okrugu

Izvor: MC Bor, 31.Avg.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u poseti Borskom okrugu

Bor, Negotin, Majdanpek, Kladovo, 31.08.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je prilikom posete Boru, da je zadovolјan rezultatima rada Policijske uprave u tom gradu i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima.
„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova procesuiraju više osumnjičenih i oduzimaju mnogo veću količinu narkotika >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << nego u prethodnim godinama. Nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko-dilere, jer je nedopustivo da naša deca  na bilo koji način  budu ugrožena“, istakao je Stefanović, posle obilaska PU u Boru i razgovora sa policijskim službenicima.
„Danas smo nabavili još jedan deo opreme za Policijsku upravu u Boru koja se ogleda u računarima, štampačima, skenerima i klima-uređajima. Nastavićemo taj proces, a do kraja godine nabavićemo nova vozila i nove interventne uniforme za vatrogasce, kao i nova terenska vozila za policiju“, rekao je Stefanović.
Prema njegovim rečima, ova policijska uprava može da računa i na podmlađivanje kadra kroz prijem novih lјudi iz Centra za osnovnu policijsku obuku i onih koji prođu obuku za vatrogasace-spasioce.
Govoreći o efikasnom radu policijskih službenika u rasvetlјavanju četvorostrukog ubistva, koje se dogodilo na salašu u Jabukovcu kod Negotina, Stefanović je rekao da je policija identifikovala i podnela krivične prijave i protiv dva lica koja se terete da su osumnjičenom za ubistvo prodala oružje.
„Mislim da je Policijska uprava u Boru dobro radila svoj posao u proteklom periodu i u borbi protiv nasilјa u porodici i ostvarila značajne rezultate. Naravno, potrebno je da čitavo društvo u Srbiji ima svest da moramo zaštititi žene, da moramo da pokažemo da smo protiv bilo kakvog nasilјa i da nasilnici ne mogu biti blagonaklono gledani u našoj zemlјi“, poručio je Stefanović.
U razgovoru sa policijskim službenicima, Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti sa dalјim opremanjem i pobolјšanjem uslova rada policije.    
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas radove na rekonstrukciji zgrade, u kojoj će od januara biti smeštena Policijska stanica Negotin i istakao da je to samo jedna od investicija države u istočnu Srbiju.  
„Buduća zgrada Policijske stanice Negotin nalazi se u samom centru i ima veliki broj kvadrata. Bolji uslovi rada, u jednom modernom i velikom prostoru omogućiće kriminalističkoj, saobraćajnoj i policiji opšte nadležnosti da na kvalitetniji način pruže usluge građanima“, rekao je Stefanović.
Potpredsednik Vlade je naveo da je ovo samo jedna od investicija i dodao da su za Republiku Srbiju važni svi projekti koji će omogućiti kvalitetnije vodosnabdevanje građana, kao i da će biti nastavljena dalja ulaganja u izgradnju putne infrastrukture.
 
„Ono što je Republika Srbija obećala na tome će se intenzivno raditi, da svako naselje, selo, svaka kuća dobije i vodovod i kanalizaciju i da se uradi fabrika za prečišćavanje voda“, kazao je Stefanović.
Istakavši da mu je drago što vidi da u ovom kraju sve napreduje, Stefanović je rekao da je zadovoljan i stanjem bezbednosti u ovom kraju i energijom i naporima koje policija ulaže kako bi se građani ovog dela Srbije osećali  potpuno bezbedno.
Ministar je tokom posete razgovarao i sa policijskim službenicima o uslovima i problemima sa kojima se suočavaju u radu, merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija, ali im je i predočio šta je Ministarstvo do sada preduzelo na poboljšanju uslova rada.
Tokom posete Negotinu, ministar Stefanović razgovarao je i sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i njegovim saradnicima.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće i u narednom periodu sa modernizacijom i jačanjem kapaciteta. Policajci u Majdanpeku dobiće nova terenska vozila koja će im olakšati rad, dok ćemo do kraja godine nabaviti i nova vatrogasna vozila od kojih će jedan broj biti raspoređen u Majdanpek“, rekao je Stefanović.
On je najavio i da će Ministarstvo u saradnji sa opštinom početi izgradnju nove vatrogasne stanice koja će biti znatno bliže gradu.
Ministar se tokom posete Majdanpeku sastao i sa predsednikom opštine Draganom Popovićem i naveo da je planirano da se u saradnji sa lokalnom samoupravom naredne godine otvori i nova šalter sala za upravne poslove.
„Takođe, sve projekte vezane za video-nadzor sprovodićemo u saradnji sa opštinom i hoću da se zahvalim predsedniku opštine jer su prepoznali važnost ovog pitanja za bezbednost građana“, rekao je Stefanović, navodeći da je to dobar primer saradnje lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas da su policijski službenici u Kladovu, ali i u drugim delovima Srbije, izuzetno posvećeni suzbijanju narkotrafikinga, imovinskih delikata i svih drugih oblika kriminala kako bi se građani naše zemlje osećali potpuno sigurno.
Stefanović je posle obilaska Policijske stanice Kladovo i razgovora sa policijskim službenicima, rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima jasnu viziju da smanji stopu kriminaliteta i da u tome uspeva.
Prema njegovim rečima, Policijska stanica Kladovo u narednom periodu može da računa na podmlađivanje kadra kroz prijem novih ljudi.
„Imaćemo i novi konkurs za prijem policajaca,  jer hoćemo da deca iz Kladova i okoline rade ovde, na teritoriji ove opštine, jer nam je cilj da rad policije još više približimo građanima“, rekao je Stefanović i dodao da će do kraja godine vatrogasci dobiti nove komplete interventnih uniformi.
Potpredsednik Vlade Stefanović, koji je tokom posete Kladovu, razgovarao i sa predsednikom opštine Sašom Nikolićem i njegovim saradnicima, istakao je da se u ovoj opštini jako puno radi na putnoj infrastrukturi i da država ulaže veliki napor da dovede nove investitore, obezbedi nova radna mesta i da stvara uslove za to.
„Nemate mogućnost da dovedete investitore ako nemate dobru putnu infrastrukturu. Radimo na sređivanju tvrđave Fetislam u Kladovu, na izgradnji novih puteva ovde, videli ste i proširenje magistralnog puta koji vodi do grada, radi se i na novoj toplani koja će biti veliki projekat vredan 370 miliona dinara, a završena je rekonstrukcija škole koja je koštala 120 miliona dinara“, rekao je Stefanović.
Potpredsednik Vlade je naglasio da su apsolutno svi kapaciteti države angažovani da pokažu posvećenost svakoj opštini u našoj državi, posebno istoku Srbije.

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.