Poseta ambasadora Finske Peka Orpana RTB-u Bor

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jan.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta ambasadora Finske Peka Orpana RTB-u Bor

Njegova ekselencija Peko Orpan, ambasador Finske u Srbiji posetiće RTB Bor. - Ambasador Finske boraviće u Boru tri dana. - Za četvri januar predviđena je poseta gradilištu nove topionice i Fabrike sumporne kiseline i razgovori sa menađmentom RTB-a Bor. - Petog i šestog januara predviđeno je razgledanje turističkih mesta u Boru i okolini.
BOR - Ambasador Finske u Srbiji, Njegova ekselencija Peko Orpan, posetiće sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Rudarsko-topioničarski basen Bor. Nakon razgovora sa menadžmentom, on će, u društvu domaćina, razgledati gradilišta nove topionice i fabrike sumporne kiseline i radove koji se izvode u okviru projekta u koji je uključena i ova skandinavska zemlja.
Rekonstrukciju metalurških agregata u Boru i izgradnju nove fabrike sumporne kiseline zajedno rade kanadski SNC Lavalin, finski Outotek i RTB Bor, a sa 135 miliona evra zajma finansira kanadska Agencija za izvoz i razvoj (EDC).   
Ambasador Finske boraviće u Boru tri dana. Nakon radne posete Basenu, Njegova ekselencija Peko Orpan će, zajedno sa domaćinima, petog i šestog januara razgledati turistička mesta u Boru i  okolini. Ambasador Finske, kako je planirano, posetiće tom prilikom Borsko jezero, Crni vrh i Gamzigrad.
Autor: Bojan Obradović

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.