Polugodišnja dobit RTB-a Bor 7,5 miliona dolara, nova topionica do kraja godine

Izvor: Bor030.net, 08.Avg.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polugodišnja dobit RTB-a Bor 7,5 miliona dolara, nova topionica do kraja godine

Rudarsko-topioničarski basen Bor u prvom polugođu 2014. ostvario je sedam i po miliona dolara dobiti, rekao je generalni direktor te kompanije Blagoje Spaskovski i najavio da će do kraja godine biti završena nova topionica i fabrika sumporne kiseline.

“Projekat izgradnje nove topionice i Fabrike sumporne kiseline u RTB-u Bor biće završen do 23. decembra 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << godine, nakon čega sledi uhodavanje postrojenja koje će trajati šest do devet meseci”, rekao je Spaskovski na konferenciji za novinare.

Ocenjujući poslovne rezltate, on je naglasio da je zadovoljan učinkom u prvom polugodištu, napominjući da su u pojedinim delovima proizvodnje zabeleženi rezultati ispod plana, ali da za to postoje opravdani razlozi.

“Ako govorimo o rezultatima između dva Dana rudara, ja sam definitivno zadovoljan iako ima prostora da oni budu i bolji. U prvih šest meseci ove godine beležimo male podbačaje u odnosu na plan što se iskopina tiče, ali iz objektivnih razloga, jer su kopovi bili poplavljeni”, rekao je Spaskovski.

Ipak, kako je dodao, kompanija je uspela da i u tim okolnostima realizuje 90 odsto planiranih iskopina i rude, pročemu je sadržaj bakra u rudi bio u granicama planiranog.

“S druge strane, proizvedeno je za 50 odsto zlata i 28 odsto srebra više u odnosu na plan, dok je bakra proizvedeno 95 odsto. Finansijski gledano dobit RTB-a Bor u prvih šest meseci iznosi sedam i po miliona dolara. Očekujem da će druga polovina godine biti još bolja”, rekao je Spaskovski za Tanjug.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.