Podstanar meta bombaša

Izvor: Blic, 08.Avg.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podstanar meta bombaša

BOR - Nenad Stanujkić (40) iz Bora teško je povređen dok je pokušavao da ugasi vatru ispred ulaznih vrata kuće u kojoj stanuje sa suprugom i troje dece kao podstanar.

Drama je počela preksinoć, oko dva sata posle ponoći, kada su nepoznati napadači bacili „molotovljev koktel" na ulazna vrata kuće, a tragediju je upravo sprečio njegov najstariji sin, koji je jedini u tom trenutku bio budan.

- Probudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << me je sin, koji je igrao igrice na kompjuteru i slučajno video vatru kroz prozor. Odmah sam ustao i otrčao da vidim o čemu se radi. Dok sam pokušavao da ugasim vatru, koja je već bila zahvatila ulazna vrata, okliznuo sam se, pao i polomio nogu. Supruga je istrčala i uspeli smo da ugasimo požar. Prošao sam sa dvostrukim otvorenim prelomom, nakon čega sam operisan u borskoj bolnici - govori vidno potresen Stanujkić.

Porodica Stanujkić strahuje za bezbednost dece. Kako tvrdi Nenad, pre izvesnog vremena na ulazna vrata kuće u kojoj s porodicom živi kao podstanar pojavili su se nepoznati ljudi.

- Tražili su čoveka koji mi je izdao kuću, ali on živi u inostranstvu. Poručili su mi da prenesem gazdi da im duguje neki novac i da će mu oni, ukoliko ga ne vrati, zapaliti kuću. Tada sam objasnio da sa svojom porodicom u kući živim privatno i da ne znam ništa o tome, i da sve probleme rešavaju sa onom osobom koja im duguje novac. Zaista ne znam da li je to bio razlog što je na kuću bačen „Molotovljev koktel", ali sreća je da mi je sin bio budan, a i da ova zapaljiva naprava nije završila kroz prozor, jer u tom slučaju ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi - dodaje Stanujkić.

On se oporavlja u borskoj bolnici, dok policija traga za napadačima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.