Izvor: Blic, 02.Mar.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika zbog lažne pljačke u fabrici zlata u Boru

Više desetina policajaca i pripadnika firme za fizičko-tehničko obezbeđenje „Zaštita" u Boru, sa mašinskim puškama, držalo je u petak nekoliko sati pod blokadom sve izlaze iz kruga Rudarsko-topioničarskog basena Bor jer je alarm u fabrici za proizvodnju zlata, koja posluje u sastavu RTB-a, signalizirao pljačku.

Odmah nakon uključenja signala koji prijavljuje krađu iz pogona zlatare, gotovo celokupna straža naoružana dugim cevima blokirala je svako kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na nekoliko kilometara puta u krugu fabrike. Zaustavljeni su svi kamioni koji su se spremali da napuste preduzeće, a ljudima koji su se zatekli u blizini nije bilo nimalo prijatno zbog onoga što su videli.

- Reagovali smo kako nalaže pravilo službe, da bi se na kraju ustanovilo da je uzbuna bila lažna, odnosno da je alarm koji, očigledno, služi dobro svrsi, signalizirao pljačku - rekao je za „Blic" direktor „Zaštite" Ljubomir Milovanović.

Ovakva reakcija bila je razumljiva jer su još sveža sećanja na pljačku u zlatari koja je otkrivena pre petnaestak godina. Tada je otkriveno da je jedan od zaposlenih mesecima iz dobro čuvanih prostorija iznosio grumenje ovog vrednog metala, tako što ga je odlagao na prozoru kupatila i odnosio ga po izlasku sa posla. Ova pljačka inače nikada ne bi bila otkrivena da kradljivcu nisu porasli apetiti, nakon čega je njegovo ponašanje postalo sumnjivo. Nikada nije utvrđeno koliko je zlata izneo iz firme. Posle ovog događaja postavljene su modernije kamere i sistemi obezbeđenja, koji su ovaj put omanuli i signalizirali bez potrebe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.