PREMIJER I DALJE MOLI KINEZE DA UZMU RTB BOR

Izvor: MC Bor, 16.Dec.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER I DALJE MOLI KINEZE DA UZMU RTB BOR

Bor, 16.12.2016 Dok majstori spinovanja informacija o Boru i RTB-u godinama obmanjuju javnost i nadležne institucije, naručenim i dobro plaćenim tekstovima kao što je ovaj danas kod TANJUG-a (Agencije za koju ne znamo status kao ni za RTB Bor): „Inženjeri: RTB napredovao u svakom segmentu ekologije  Američki eksperti ocenili su danas da je RTB Bor napredovao u svakom segmentu ekologije, poput tretmana otpadnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << voda i smanjenja koncentracije SO2 gasa.“ (Ne spominju Arsen jer njega i ne mere !)
PREMIJER I DALJE MOLI KINEZE DA UZMU RTB
Koliko je Premijer uporan kada želi da reši neki problem pokazuje i primer RTB-a. Ovo tim pre što RTB nije problem već problemčina, koja kao veliki kamen visi o vratu vlasti. A da ne govorimo kako se mi osećamo povodom toga. Što se odluke više  odugovlače to je nama sve teže, jer polako ali sigurno tonemo i što je obala dalje nama voda sve bliže nosu. Premijer je u Smederevu uz svu radost i pohvale za pozitivno poslovanje železare, ponovo javno zamolio kineskog ambasadora da se dodatno angažuje oko odluke o preuzimanja RTB. Uspesi Kineza u Smederevu su podstakli Premijera da nanovo moli, jer je siguran da bi Kinezi jednako uspešno ako ne i uspešnije rešili i borski problem. A i Vladi i njemu lično bi laknulo i taj vruć krompir bi prebacili u kineske ruke.

Ponovio je Premijer i nameru da smeni direktore koji su kako ih je ranije nazvao „majstori malverzacija“, pri čemu ovoga puta nije ih navodio poimenično, već je rekao da su sigurne promene u „široj vladi“ pojašnjavajući da neće menjati ministre a da ga novinari razumeju o kojim će smenama biti reč. Precizirao je da će se smene desiti oko Nove godine. Živi bili pa videli!

Mi smo ovoga puta sigurni da će se Sosa, naš veliki majstor malverzacija naći u grupi smenjenih. I ne samo da treba da bude smenjen nego i protiv njega i njegovih mora biti pokrenuto pitanje odgovornosti za ogromne štete koje su svojim činjenjem i nečinjenjem naneli. Da li i on i njegov tim očekuju smene? Verovatno da, ali nastoje da na svaki način ublaže sve druge, znatno teže mere. Moglo se to zaključiti iz vrlo odmerene izjave koju je prenela Tv Bor a data je u krugu Topionice prilikom posete nezavisnih inženjera. Nije bio euforičan, ali je pakovao u šarene papire svoje propuste i promašaje kod nove topionice i sumporne.

Krivicu je svalio na kanadske partnere, pričao o nekakvim radovima u improvizovanim uslovima, o remontu koji su sami izveli i to u rekordnom roku, za samo pet dana umesto za četrnaest. Naravno tu odmah ide ona naša što je brzo to je i kuso. Izneo je da je ubeđen da će posao završiti i odgovoriti zadatku. O čemu to čovek priča!? U šta je to ubeđen? Pa taj posao i taj zadatak je valjda završen!? Ili je makar trebalo da bude završen!!! Bilo je i svečanosti i otvaranja više puta. Doduše, uvek smo to radili bez velike pompe, sami, bez gostiju, pogotovo bez glavnog gosta gospodina Vučića.
Ubeđen je kako je u istoj izjavi istakao i da će se postići svi standardi i da će se i dalje raditi na finesama, ali su potrebni i neki uslovi i reče „vreme i kapital“.
 „Rate smo dosad vraćali uz pomoć Vlade Srbije, ali mora da se kaže da smo dugo radili u improvizovanim uslovima jer nas je SNC Lavalin ostavio „na cedilu“ da sami uhodavamo proces“, rekao je Spaskovski.
Potrošeno je i vreme i kapital a posao nije završen. S obzirom ko je i kako investicije realizovao bilo je za očekivati da će biti potrebno i dodatno vreme i dodatni kapital. Samo se i dalje nadamo da je Sosino vreme definitivno isteklo a da će za rasipanje para i nepotrebno trošenje na sve i svašta odgovarati a da će kazna biti primerena težini (ne)dela.

Sada smo već sigurni i da će Premijer doći u RTB i u Bor. Doći će kad i Kinezi! Mi već učimo kineski i raspitujemo se kod Smederevaca kako je raditi sa Kinezima ili pod Kinezima, mislimo pod kineskim menadžmentom. Verovatno teško, ali nije teže nego sa ovim našim menadžerima, sa kojima nikada ne znaš šta je laž a šta istina, koliko si uradio a koliko zaradio, gde ćeš omrknuti a gde osvanuti. Sve je neizvesno i sve zavisi od volje i raspoloženja Sose i njegovih satrapa.

Share

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.