PREDSEDNIK NA ODMORU, KROVOVI SE RUŠE

Izvor: MC Bor, 13.Feb.2011, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK NA ODMORU, KROVOVI SE RUŠE

Bor, 13.februar
Autor: B.F.
Osvanuo je još jedan srušeni krov na francuskoj kući, sagrađeno j gotovo pre jednog veka, u glavnoj ulici, mada je nova vlast na čelu sa G-17 najavila odlučnu borbu protiv narušavanja davnog usvojenog urbanističkog plana i sumnjivih gradnji ne samo na zelenim površinama.
-Ne može više da se gradi po gradskim parkovima i gde kome padne na um. Zgrade u staroj Francuskoj koloniji biće jednobojne, niko ih ne sme rušiti, niti dograđivati. Po novom projektu u taj deo grada investiraće se 150 miliona dinara. Bor mora da dobije izgled savremenog grada koji će u Srbiji služiti za primer – rekao je pre pet meseci Nebojša Videnović, predsednik opštine Bor.
Ovih dana, dok je Videnović na godišnjem odmoru izvan zemlje, neko je verovatno izdao dozvolu da se sruši krov sa jedne od francuskih kuća i podigne nova konstrukcija. Sve se radi po ugledu na ranije poduhvate u vreme radikalske vlasti kada je i centralni gradski park „naseljen“ kućicama i kancelarijama bez potrebe i bilo kakvog estetskog smisla.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.