POVODOM DANA BIBLIOTEKE U BORU – NARODNI NEIMARI SRBIJE I MEDIJSKA PISMENOST

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Jan.2024, 06:01

POVODOM DANA BIBLIOTEKE U BORU – NARODNI NEIMARI SRBIJE I MEDIJSKA PISMENOST

Bor, 23. januar – U skladu sa tradicijom i posvećenošću kulturi, Narodna biblioteka Bor na poseban način obeležava Dan Biblioteke. Dva izuzetno zanimljiva programa, koja će se održati u četvrtak, 25. januara, i petak, 26. januara, pružiće posetiocima mogućnost da uživaju u kulturno-umetničkim događajima.
Izložba „Narodni Neimari Srbije – Rukom po Meri“
U četvrtak, 25. januara u 18 sati, biće svečano otvorena izložba fotografija Stanka >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Kostića pod nazivom „Narodni neimari Srbije – Rukom po meri“. Ovo je prilika da se posetioci upoznaju sa bogatstvom narodnog graditeljstva i biserima drevnog zanata koji se prepliće kroz istoriju Srbije.
Dr Tihomir Obradović, arhitekta i stručnjak za narodno graditeljstvo, održaće javno vođenje i kratko predavanje o značaju ovog zanata. Program je organizovan u saradnji sa Istorijskim arhivom Negotin, a detaljnije informacije dostupne su na veb-sajtu biblioteke.
Predstavljanje Knjige „Medijska Pismenost i Kritičko Mišljenje“
U petak, 26. januara u 18 sati, Violeta Kecman i Zoran Hamović predstaviće knjigu pod nazivom „Medijska pismenost i kritičko mišljenje“. Razgovaraće se o važnosti medijske pismenosti stanovništva, posebno dece i mladih, u Srbiji.
Učesnici će istražiti mogućnosti unapređenja medijske pismenosti kroz nastavu i vanškolske aktivnosti. Centralna tema razgovora biće značaj ove vrste pismenosti za razvoj kritičkog mišljenja u savremenom društvu. Detaljnije informacije o programu dostupne su na veb-sajtu biblioteke.
Borska Narodna biblioteka poziva sve zainteresovane da se pridruže ovim zanimljivim događajima i uživaju u kulturnom nasleđu i savremenim izazovima.















Članak POVODOM DANA BIBLIOTEKE U BORU – NARODNI NEIMARI SRBIJE I MEDIJSKA PISMENOST se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.