Oštrelj dobio novu ambulantu

Izvor: MC Bor, 15.Sep.2017, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštrelj dobio novu ambulantu

Bor, 14.09.2017.
U Oštrelju je otvorena obnovljena ambulanta u kojoj će stanovnici ovog sela moći da ostvare osnovnu zdravstvenu zaštitu.

Ambulanta će za sada raditi jednokratno, samo pre podne i u njoj će raditi jedna sestra a lekar će dolazi u letnjem periodu jednom nedeljno a u zimskom dva puta nedeljno.

Otvaranje i opremanje pomogla je mesna zajednica Oštrelj uz pomoć donatora, špedicije >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << PROTIM iz Beograda  poslovnica Bor i Dom zdravlja Bor.

Predsednik MZ Jova Petrović rekao je:
Ovo je primer kako se radi, kako lokalna, seoska vlast radi sa građanima koji su iskazali potrebu, a mi smo samo našli sredstva„,

Direktorka Doma zdravlja Bor Dr. Vesna Radosavljević rekla je da je otvaranjem ambulante održano obećanje da će pacijenti dobiti „pristojniju“ zdravstvenu zaštitu a da je  početak rada nove ambulante u skladu je sa politikom Doma zdravlja Bor da u svakom selu postoje male zdravstvene ambulante kako bi građanima bilo omogućeno da rešavaju najosnovnije zdravstvene potrebe u naselju u kome žive.
Ona je dodala da će, s obzirom na to da za sada radi samo jedna sestra, kadar, ali i osnovna dijagnostika, biti proširena ukoliko za tim bude bilo potrebe.
„Radimo na tome da ispunimo sva predizborna obećanja i otvorimo ambulante u svim selima, „Želimo da skratimo put žiteljima borskuh sela kako ne bi morali da dolaze u Dom zdravlja u Bor za neke najosnovnije zdravstvene potrebe„, rekla je Dr. Vesna Radosavljević.

 

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.