Opština Bor se oglasila povodom protesta Miloša Gligorića

Izvor: Bor030.net, 22.Jul.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Bor se oglasila povodom protesta Miloša Gligorića

Povodom protesta mladića Miloša Gligorića koji leži na platou ispred ulaza u zgradu Opštine Bor sa rešenjem o završenom fakultetu i natpisom “Umirem od gladi” nadležni u borskoj lokalnoj samoupravi izdali su saopštenje za javnost.

Saopštenje objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Bor prenosimo u celosti:

Poštovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << sugrađani,

Povodom fotografija i naslova koji su ovih dana postavljeni na društvenim mrežama o mladiću, koji protestuje ispred ulaza zgrade opštine Bor sa transparentom na kojem piše „Gladan sam“, smatramo svojom dužnošću da javnosti pružimo više informacija.

Gospodin koji je protestovao, Gligorić Miloš, obratio se prošle godine predsedniku opštine Bor Živoradu Petroviću i u razgovoru naveo da ima završen mašinski fakultet i da je bez posla. Predsednik Petrović ga je odmah uputio u jedno od opštinskih javnih preduzeća, kao kadar koji je u tom trenutku bio potreban. Međutim nakon razgovora sa direktorom tog javnog preduzeća, došlo se do saznanja da u tom trenutku gospodin Gligorić nije imao još uvek završen fakultet.

Lokalna samouprava zajedno sa nadležnom institucijom, Centrom za socijalni rad u Boru, omogućava ugroženim građanima podmirivanje osnovnih egzistencijalnih potreba.

Gospodin Gligorić je radno sposoban, prima mesečnu novčanu pomoć koju ostvaruje u Centru za socijalni rad u Boru i čija je visina regulisana republičkim odlukama. Istovremeno mu je nuđena ishrana u narodnoj kuhinji u Boru, sa kojom bi ostvario i kartu za besplatan gradski prevoz ali je Gligorić to odbio.

Kako se mesečna novčana pomoć u Centru za socijalni rad ostvaruje 9 meseci sa prekidom od 3 meseca, predsednik opštine Bor Živorad Petrović, odobrio je gospodinu Milošu Gligoriću u ovom periodu prekida jednokratnu novčanu pomoć.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.