Oktobarski rekord za borske topioničare

Izvor: RTS, 02.Nov.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktobarski rekord za borske topioničare

Borski topioničari su u oktobru izlili najviše anoda od početka godine. Proizvedeno je 8.086 tona anodnog bakra, a po rečima tehničkog rukovodioca Topionice, Slaviše Stefanovića, moglo se i više da je šarže bilo još.
Rekordni mesečni bilans ovog metalurškog pogona postignut je zahvaljujući dovoljnim količinama koncentrata koji je sadržao nešto više bakra, ali i stabilnom radu svih agregata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon poslednjeg remonta, navodi se u saopštenju RTB "Bora".

"Visoko tehnološko iskorišćenje i dobro vremensko, rad Topionice bez zastoja i odgovarajući kvalitet sirovina dobitna su kombinacija za odlične oktobarske rezultate", rekao je Slaviša Stefanović.
Kako se podseća u saopštenju, otkad je izgrađena nova fabrika sumporne kiseline i rekonstruisana topionica počela da radi po instaliranoj fleš-smelting tehnologiji, 2015. godine, najveća mesečna proizvodnja zabeležena je u septembru prošle godine, kada je dato 8.260 tona anodnog bakra.
"S obzirom na to da su rudari prošlog meseca povećali količine otkopane rude i poboljšali kvalitet sirovina u pogledu sadržaja bakra, ali i sumpora – što je izuzetno važno za vođenje novog tehnološkog procesa - nema sumnje da će novembra priliv koncentrata iz domaćih rudnika biti veći, a sa njim i proizvodnja u Topionici", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borska topionica proizvela u oktobru najviše bakra u 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018

Borski topioničari su u oktobru izlili 8.086 tona anodnog bakra, najviše od početka godine, a po rečima tehničkog rukovodioca Topionice, Slaviše Stefanovića, moglo se i više da je šarže bilo još...Rekordni mesečni bilans ovog metalurškog pogona postignut je zahvaljujući dovoljnim količinama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.